A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa nyilatkozatot adott ki a szíriai keresztények ügyében

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa nyilatkozatot adott ki a szíriai keresztények ügyében

Share this content.

Budapest – „A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szolidaritást vállal a szíriai keresztényekkel, akik különféle elnyomásnak, üldöztetésnek és életveszélynek vannak kitéve” – áll a MEÖT által kiadott közleményben, amelyet Steinbach József MEÖT elnök és dr. Fischl Vilmos MEÖT főtitkár jegyeznek.

„Elítéljük az erőszak minden formáját és kérjük a szíriai kormányt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a béke és a rend helyreálljon. Kérjük Isten áldását a szíriai népre” - írták a vezetők.

A nyilatkozat angol nyelven:

Statement on the Persecution of Christians in Syria

The Ecumenical Council of Churches in Hungary declares solidarity with all Christians in Syria who are exposed to various kinds of repression, persecution and threat to murder. We condemn all kinds of violence and ask the Syrian Government to do all its best to restore peace and order. 

We ask the Lord’s blessing on the whole People of Syria.

Bishop Dr. József Steinbach                                                  Rev. Dr. Vilmos Fischl  

President                                                                                General Secretary

               Ecumenical Council of Churches in Hungary           

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!