A magyarországi egyházak előkészületei a CEC júliusi nagygyűlésére

A magyarországi egyházak előkészületei a CEC júliusi nagygyűlésére

Share this content.

Budapest – A magyarországi ökumené legrégibb és legjelentősebb szervezete az 1943-ban alakult Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT). A szervezet 11 – protestáns és ortodox – tagegyházat számlál és további 22 egyházzal, illetve hazai és nemzetközi egyházi szervezettel áll hivatalos kapcsolatban. Forrás: assembly2013.ceceurope.org
Nagy megtiszteltetés a MEÖT-nek, hogy vendégül láthatja az Európai Egyházak Konferenciája (Conference of European Churches, CEC) 14. Nagygyűlését. A szervezés oroszlánrészét végző Helyi Szervezőbizottság és a helyi koordinátor 2012 februárja óta dolgozik azon, hogy összefogja és irányítsa a nagygyűlés előkészületeivel kapcsolatos teendőket.

A magyarországi egyházak vállalták, hogy biztosítják a delegáltak szállodák és a helyszín közötti utaztatását, valamint adnak egy fogadást. Ezen kívül önkéntes csapatot szerveznek, akik támogatják a nagygyűlés zökkenőmentes lebonyolítását. 

A Helyi Szervezőbizottság kéthavonta találkozik. A Bizottság és a MEÖT főtitkár kiváló kapcsolatainak köszönhetően a nagygyűlést támogatja Magyarország Kormánya és Budapest főpolgármestere is.

Bármilyen, a magyarországi egyházak készülődéséhez és a nagygyűléshez kapcsolódó kérdésben kérjük, forduljanak a Nagygyűlés helyi koordinátorához, Somosfalvi Orsolyához az alábbi elérhetőségeken:

cec.meot@gmail.com
+36-30/653-8511.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!