Magyarországon koncertezik a Nairobi Girls Choral lánykórus

Magyarországon koncertezik a Nairobi Girls Choral lánykórus

Share this content.

Szöveg: Horváth-Boall Zsuzsanna. Videó: Győri András Timótheus
Budapest – Az Evangélikus Külmissziói Egyesület meghívására 2014. július 8 – 25. között hazánkban koncertezik a Nairobi Girls Choral lánykórus hat tagja. 2014. július 10-én tartott sajtótájékoztatójukon jártunk, ahol személyes bizonyságtételt is meghallgathattunk tőlük.

Újra kellene fogalmazni azt, hogy mi a misszió - vetette fel a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatója. „A misszió az, amikor az egyház az evangéliummal kilép a társadalom felé, résztvesz a társadalom életében, reagál a társadalom valóságos gondjaira, problémáira” - fogalmazta meg Krámer György.

Az Uhuru sugárúti evangélikus gyülekezetből érkező lánykórus jövetelének nem titkolt célja, hogy lendületes énekükkel hívják fel a figyelmet a kenyai AIDS árvák és özvegy-asszonyok nehéz sorsára, akiket adományaival a magyarországi Evangélikus Külmissziói Egyesület támogat. Ez a segítő szolgálat Bálintné Kis Beáta önkéntes missziójával indult, aki 2005-től 2013-ig a Nairobi körül elterülő nyomornegyedekben szervezte meg a különböző diakóniai jellegű projekteket a rászorulók részére. A támogatói szolgálat, hazatérését követően is folyik töretlenül, amelyről a kenyai lánykórus látogatása is tanúskodik. 

A Nairobi Girls dalaiban ötvözi a globalizálódó, modern élet és az afrikai hagyományok jellemzőit. A hat leány szolgál majd az EKME konferenciáján, valamint a hazai Boyzless Voice kórussal együtt a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó egyik reggeli áhítatán és ők a „Küldetés” missziói sátor díszvendégei is.

A sajtótájékoztatón Bálintné Kis Beáta tanárnő, az EKME Afrika referense beszámolt az egyházunk által támogatott afrikai misszióról, amelynek napi száz forintjába kerül egy kisgyermek napi ebédjének biztosítása. A lányok Magyarországi turnéjával azonban remélik, hogy további támogatókat tudnak maguk mellé állítani.

Brebovszkyné Pintér Márta az EKME lelkészi elnökének tolmácsolásában a kórus egyik tagja, Stephanie a Nairobi Girls Choral hátteréről és arról beszélt, hogyan változtatta meg életüket Isten szeretete.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!