Martin Junge továbbra is a Lutheránus Világszövetség gender-igazságosság melletti kiállását szorgalmazza

Martin Junge továbbra is a Lutheránus Világszövetség gender-igazságosság melletti kiállását szorgalmazza

Share this content.

Genf – A Lutheránus Világszövetség főtitkára, Martin Junge az Egyesült Nemzetek Szövetségének titkárasszonyával, az ENSZ nőjogi végrehajtó igazgatójával, Phumzile Mlambo-Ngcukával való találozásakor annak adott hangot, hogy a 70 millió evangélikus tömörítő közösség továbbra is fontosnak tartja a gender-igazságosságot. Forrás: LWI, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna

„Az Egyesült Nemzetek Szövetségének titkárasszonya, az ENSZ nőjogi végrehajtó igazgatója üdvözölte és méltatta a nemi igazsgosságról szóló LVSZ dokumentumot” - mondta Junge a 2014. április 16-án New Yorkban lezajlott találkozó után.

Mlambo-Ngcuka továbbá azt mondta, hogya világszervezetek altal kiadott papírok közül ez az a dokumentum, amely a hitből táplálkozva cselekszik. Mint ismeretes az alapdokumentumot még 2013-ban fogadta el az LVSZ Tanácsa.

„Olyan lehetőségekről is beszélgettünk, amelyek támogathatnánk majd az asszonyok és lányok helyzetének vizsgálatát, a Peking +20 című világnői konferencia kontextusában - így Junge. - Az a tény, hogy az ENSZ-női részlege nagy hangsúlyt helyez a fiatalok erősebb, nagyobb arányú részvételére párhuzamokat mutat velünk abban, hogy mi is szeretnénk, ha 2017-ben a reformáció jubileumakor az LVSZ fiataljai nagyobb arányban lennének jelen az ünnepségeken.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!