MEE: Országos nyári táborok helyett a helyi rendezvényeket szorgalmazzák

MEE: Országos nyári táborok helyett a helyi rendezvényeket szorgalmazzák

Share this content.

Forrás: MEE OI Gyülekezeti és Missziói Osztály; fotó: unsplash.com
A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának és Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának a közleménye az országos szervezésű, evangélikus nyári táborokkal és rendezvényekkel kapcsolatban az alábbikban olvasható.

Kedves Testvérek!

A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Országos Irodájának (OI) Gyülekezeti és Missziói Osztálya által szervezett országos nyári táborok és rendezvények ügyében a következő döntést hoztuk:

2021-ben nem lesznek országos szervezésű nyári táborok.

Bár a járványhelyzet enyhülésének reménykeltő jelei mutatkoznak, a nyári rendezvények kapcsán a következő hónapokat még bizonytalannak és kockázatosnak látjuk mind a lebonyolításukat szabályozó előírások, mind a fertőzésveszély szempontjából. Programjaink elsősorban a gyermekeknek és fiataloknak szólnak, akik egyelőre még nem vesznek részt az oltási programban. A felnőtt lakosság átoltottsága sem lesz még nyár végéig teljes körűnek mondható. A táborainkba az ország különböző pontjairól érkeznek résztvevők, akiknek utaztatása és elhelyezése a vonatkozó szabályok – távolságtartás, kültéri programok, a létszám korlátozása stb. – betartása mellett sem lehet kockázatmentes. A programok meghirdetésével sem a családokban, sem a segítőinkben és munkatársainkban nem szeretnénk hamis biztonságérzetet kelteni, illetve őket veszélynek kitenni.

A magunk részéről a helyi szervezésű, leginkább „napközis” – nem ottalvós – jellegű táborok megrendezését ajánljuk alternatívaként, amelyek megvalósításához lehetőségeinkhez mérten segítséget tudunk nyújtani a hamarosan induló gyermek- és ifjúsági pályázat keretében. Felszabaduló forrásaink átcsoportosításával igyekszünk bővíteni a pályázati keretet. További segítségként – a pályázat keretén belül – egy, az elmaradt Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozó mottójához („Nem a félelem lelkét kaptuk”) illeszkedő, szabadon felhasználható tábortematikát ajánlunk ingyenes ajándéktárgyakkal.

A május végére tervezett országos evangélikus hittanverseny közös, személyes eredményhirdetését és az országos evangélikus gyermeknapot az aktuális járványügyi helyzet miatt nem tudjuk megtartani. Amennyiben lesz rá lehetőségünk, kora ősszel – szeptember végén, október elején – szeretnénk pótolni ezt az alkalmat.

Erős vár a mi Istenünk!
Grendorf-Balogh Melinda, az MEE Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának elnöke
Németh Zoltán, az MEE OI Gyülekezeti és Missziói Osztályának vezetője

A közlemény INNEN tölthető le.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!