Megújult az evangelikus.hu oldala

Megújult az evangelikus.hu oldala

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – Alig egy évvel ezelőtt az evangelikus.hu fontos megújuláson esett át, a honlap dizájnja, rovatai, és struktúrája is megváltozott. Az utóbbi napokban olvasóink ismét új formával találkozhattak oldalunkon. Az evangelikus.hu oldala ugyanis átállt a reszponzív üzemmódra. Elmagyarázzuk mit jelent ez.

Honlapunkon mindig is fontosnak tartottuk a folyamatos megújulást és fejlesztést. A 2008-as indulás óta több nagyobb változtatáson is átestünk. Többször csak a külalakunk változott, de volt, amikor a háttérüzemmódon alakítottunk.

Mi a reszponzív webdesign?

Manapság már nem létezik átlagos vagy ajánlott felbontás, mert a weboldalak megtekintésére használt eszközök folyamatosan változnak, fejlődnek. Akárhány olvasónk is jön honlapunkra, különböző böngészőket és különböző eszközöket fog használni annak megtekintésére. Ezért az oldal nem mindig nyújt tökéletes élményt.

A reszponzív angol kifejezés, melynek jelentése: érzékeny, fogékony, befolyásolható, kedvezően reagáló, könnyen vezethető, irányítható. Weboldal esetében ez azt jelenti, hogy a képernyő (böngésző ablak) szélességére reagáló, rugalmasan változó grafikai megjelenésű weblapot hoztunk létre.

Az idei változással tehát felhasználóbarát felületté alakultunk át. A bevezetett reszponzív üzemmóddal oldalunk már nem csak asztali számítógépeken vagy laptopokon olvasható könnyedén, hanem okostelefonokon és tableteken is.

Természetesen előfordulhatnak még mindig olyan esetek, amikor egy eszköz nem jeleníti meg tökéletesen az oldalt. Ott minden esetben a böngészőnél alkalmazott egyéni beállítások felülvizsgálatát javasoljuk.

Reméljük, mindannyiuk tetszésére lesz új oldalunk!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!