Megdőlt a ruhagyűjtési rekord – 17 000 ruhát adományoztak eddig a szegény családoknak

Megdőlt a ruhagyűjtési rekord – 17 000 ruhát adományoztak eddig a szegény családoknak

Share this content.

Budapest – Napról napra több adományozót mozgat meg a Premier Outlet és az Ökumenikus Segélyszervezet kéthetes jótékonysági ruhagyűjtő akciója. Az első héten több mint 17.000 jó minőségű ruhadarab gyűlt össze, amely már most megközelíti a tavalyi teljes mennyiséget. A kezdeményezéshez kis- és nagyvállalatok, sőt a média képviselői is csatlakoztak. Az adományokat 2014. május 11-ig várják Biatorbágyon. Forrás: segelyszervezet.hu

Április 26-án, szombaton ünnepélyes keretek között indult az ország legnagyobb jótékonysági ruhagyűjtő akciója, melynek keretében hordható, szép és tiszta állapotban lévő ruhákat gyűjtenek a nehéz helyzetbe került családok megsegítésére. Az idén második alkalommal megrendezett kampány óriási lelkesedést váltott ki, eddig több mint 17 000 adomány érkezett a biatorbágyi Premier Outlet 45-ös üzlethelyiségében kialakított Adománygyűjtő Pontba.

„Tavaly közel 18 000 ruhadarabot adtunk át az Ökumenikus Segélyszervezetnek, de a mostani eredmények szerint ez várhatóan jóval több lesz idén. Minden adakozót nagy szeretettel várunk, hiszen ez egy olyan nemes rekord, amelyet valóban érdemes megdönteni” – mondta el Imre Csaba, a Premier Outlet, Center igazgatója.

A szervezők nem kis meglepetésére a Henkel Magyarország és a Nők Lapja is meghirdette dolgozói között a ruhagyűjtést, az összegyűlt adományokat a hét második felében szállítják az outletbe. A Juventus Rádió élő adásban adományozott, míg a magyar tulajdonú ZEMA a ruhaadományon felül egy komplett ékszerkollekciót ajánlott fel. A hírességek közül Dobó Kata, Dombóvári Vanda, Tatár Csilla és Gönczi Gábor is az ügy szószólója lett.

„Nagyon örülünk, hogy az Adok-Kapok Napok akció egyre szélesebb körű társadalmi összefogássá válik. A látványosan növekvő adományozói kör nagy szó, tekintve, hogy az akciót csupán második alkalommal rendezzük meg. Mindenkinek köszönjük, aki ezen a módon támogatja munkánkat." - mondta el Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs vezetője. Az összegyűlt ruhákat a segélyszervezet juttatja majd el a nélkülöző gyerekekhez és családokhoz.

Az Adománygyűjtő pontban (45-ös üzlet a szökőkút mellett) 2014. május 11-ig, szerdától vasárnapig 10.00 és 20.00 óra között várják a használt, jó állapotban lévő ruhadarabokat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!