Megjelent Margot Käßmann Anyák a Bibliában című könyve magyar nyelven!

Megjelent Margot Käßmann Anyák a Bibliában című könyve magyar nyelven!

Share this content.

Budapest – Megjelent Margot Käßmann „Anyák a Bibliában – 20 portré a ma embere számára” című könyve a Luther Kiadó gondozásában.

A borítót Polgár Rózsa Anyaság című gobelinjének felhasználásával Török Andrea tervezte.

Fordította: Gyökös Réka

Luther Kiadó
Egységár (darab): 1690 Ft (5% áfával)
156 oldal, 120x190 mm, kartonált, ISBN 978-963-9979-98-7, 2013

Az anyaság csodálatos – ám ami azt illeti, nehéz is tud lenni. És az anyává válás már régen sem volt magától értetődő. A Bibliában találunk gyermektelen asszonyokat, akik gyermekre vágynak, és olyan anyákat is, akiknek korántsem volt könnyű dolguk – olyanokat, mint a szívtelen anya, az idősen gyermeket szülő anya, a sokgyermekes és az örökbefogadó anya. A bibliai anyaportrék meglepő perspektívákat tárnak fel: Margot Käßmann a bibliai anyákról mesél nekünk rámutatva történeteik mai napig tartó érvényességére.
Margot Käßmann evangélikus lelkész, teológiai doktor és tiszteletbeli doktor 1958-ben született, 1999 óta a Németországi Protestáns Egyház Hannoveri Tartományi Egyházának püspöke, és 2009 óta a Németországi Protestáns Egyház elnök-püspöke 2010-ig. Életének korábbi állomásai: gyülekezeti lelkész, egyetemi tanár, a Német Protestáns Zsinat főtitkára, több nagysikerű publikáció szerzője, négy gyermek édesanyja.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!