Megjelent a MEÖT augusztusi hírlevele

Megjelent a MEÖT augusztusi hírlevele

Share this content.

forrás: MEÖT
„Az Úr közel!” címmel megjelent a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Missziói és Evangelizációs Bizottságának augusztusi hírlevele.

Az Úr közel című hírlevél bevezetőjében Nemeshegyi Zoltán, a MEÖT Missziói Bizottságának elnöke az alábbi sorokkal köszönti az olvasót: „Már néhány hete annak, hogy véget ért az idei révfülöpi ökumenikus lelkészi és munkatársi konferencia, melynek előadója dr. Johannes Reimer missziológia professzor volt. Sokat gazdagodtunk lelkiekben és ismeretekben!

Már a konferencia alatt többen felvetették, hogy jó lenne, ha az előadások írásos változatát is megkaphatnánk, hiszen a szó elrepül, az írás megmarad. Sokan jegyzeteltek, de a saját jegyzetek általában csak saját célra készülnek. Köszönet Vajs Tibor lelkipásztor testvérünknek, aki felvételt készített az előadásokról és vállalta azt az áldozatos munkát, hogy ezt mindannyiunk számára közkinccsé tette. Így akik jelen voltunk, újból átélhetjük e misszióra lelkesítő előadásokat, melyekből az is kiderül, hogy Johannes Reimer professzor nemcsak tanítja, hanem gyakorolja is a missziológiát. Szolgálata bátorítson mindannyiunkat arra, hogy a magunk egyházában és gyülekezetében mi is egyre többet hasznosíthassunk a most már írásban is előttünk álló tanításokból.”

A tartalomból:

ÁHITATOK

1. ÁHITAT, 1. boldogmondás – Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek (Mt 5,3)

2. ÁHÍTAT, 2. boldogmondás – „Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak.” (Mt 5,4)

3. ÁHÍTAT, 3. boldogmondás a szelídekről – „Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.” (Mt 5,5)

4. ÁHÍTAT, 4. boldogmondás – „Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek.” (Mt 5,6)

ELŐADÁSOK

1. Dr. Johannes Reimer: Gyülekezet a világért – az egyház és a küldetés

2. Gyülekezet a településért – Az egyház és a helyi meghatározottsága

3. Gyülekezet és a munkatársai – A gyülekezetben rejlő lehetőségek

4. Gyülekezet és szolgálata – Egyház és feladatai

 

Az Úr közel című hírlevél oldalunkról ITT érhető el.

Címkék: MEÖT - hírlevél - misszió -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!