Megkezdődött a jubileumi Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó

Megkezdődött a jubileumi Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó

Share this content.

Miskolc – Huszadik alkalommal rendezik meg idén október 17-20. között a Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozót. A két évtizedes hagyományokkal rendelkező programsorozat csütörtökön kezdődött és vasárnapig Miskolc négy különböző felekezetű templomában folytatódik. Forrás: minap.hu, fotó: Juhász Á.

A kórustalálkozó megrendezésének ötlete néhai Veczán Pál evangélikus esperes kezdeményezésére született meg azzal a céllal, hogy egyházi zenét éneklő kórusok bemutathassák tudásukat és az egyházzenei művek iránt érzett elhivatottságukat.

A huszadik, jubileumi kórustalálkozó alkalmából a szervezők – Veczán Pálné Judit asszony, néhai Veczán Pál esperes özvegye, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. vezetése és munkatársai, a miskolci kórusok vezetői és tagjai – különösen nagy erőfeszítéseket tettek azért, hogy Miskolc városban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Észak-magyarországi régióban és a határon túli egyházközségek különböző felekezetű templomaiban szolgálatot végző lelkes amatőr kórusok közül minél több kórust láthassanak vendégül Miskolcon, a kórustalálkozó alkalmából.

A különböző templomokban szolgálatot teljesítő kórusok mellett idén is megtalálhatják az érdeklődők a város komolyzenei életét meghatározó, nemzetközi szinten is elismert kórusokat és neves művészeket is. Mint a szervezők hangsúlyozták, idén több külföldi kórus is jelezte részvételi szándékát, s ezzel a Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó nemzetközivé válhat.

A fellépések a rendezvény négy napján, négy különböző felekezetű templomban zajlanak: október 17-én, a belvárosi evangélikus templomban, 18-án, a Selyemréti katolikus templomban, 19-én, a Győri kapui református templomban és 20-án, a Kossuth utcai református templomban.). A koncertek – melyekre a belépés díjtalan – minden alkalommal délután 4 órakor kezdődnek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!