Megkezdődött a KÖSZI 17. Napvető táborának szervezése

Megkezdődött a KÖSZI 17. Napvető táborának szervezése

Share this content.

Budapest – 2013. március 23-án megtartotta a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért a 17. Napvető evangélikus közösségépítő tábor szervezőinek a felkészülést elindító csapatépítő tréninget. A Deák Téri Evangélikus Egyházközség klubhelyiségében egybegyűlt régi és új önkéntesek a nyár két legizgalmasabb táborának, a 3-8. osztályosoknak szóló Napvető kölyöktábor és a 9-12. osztályosoknak szóló Napvető ifitábor megszervezésére és vezetésére vállalkoztak. A csapatépítő tréning vezetését Benkóczy Péter evangélikus lelkész, tréner vállalta. A táborok idei mottója: „Időutazás Jézussal”. Szöveg: Zsirka Richárd, kép: Lőrincz Andi Luca

 

Már a gyülekezésnél érezhető volt, hogy derűs lesz a hangulat a márciusi zord, télies idő ellenére, mikor a frissen csatlakozott és „veterán” önkéntesek vidáman üdvözölték egymást. Kisebb-nagyobb késésekkel, de időben sikerült elkezdeni ezt az elsősorban ismerkedésről szóló délutánt. A hideg időre való tekintettel sajnos az egész alkalmat bent kellett töltenünk a teremben. Bemelegítésnek Benkóczy Péter, a tréning vezetője megmozgatta a csapatot: a terem körbejárása közben olyan emberekkel kellett egy-egy szó vagy mondat erejéig felvennünk a kapcsolatot, akikkel  most találkoztunk életünkben először; majd később két olyan emberrel, akit már korábbról ismertünk. Ezután hármas csapatokba szerveződve az elmúlt év jelentős eseményeit meséltük el egymásnak, és a közös pontokat egy szoborkép formájában megosztottuk a többiekkel, akiknek ki kellett találnia, hogy miről is lehet szó.

Az idei Napvető táborok mottója: Időutazás Jézussal. A címből az időutazást emeltük ki egy drámajáték keretében: szembeállítottuk egymással az adott kor keresztény és világi nézeteit. Néha igen humoros dialógusok alakultak ki, pedig alapvetően egy fémkarikáról kellett két-két embernek eldönteni, hogy mi is lehet az. A szünetben májkrémes és sonkás szendvicseket majszoltunk – ezúton is köszönet a lelkes önkénteseknek, akik hamarabb a helyszínre érkeztek elkészíteni a finom falatokat számunkra. 

A szünet után komolyabb téma felé tereltük a megbeszélés irányát. Először is kettéválasztottuk a csapatot az egyes táborok vezetői mögött felsorakozva aszerint, hogy ki hol lesz szervező, az ifi- vagy a kölyöktáborban; középre állt, aki mindkét tábor szervezésében részt vesz. A Napvető ifitábort Kelényi Zsolt fogja vezetni, a lelki vezető Szabó András lesz, a Napvető kölyöktábort pedig Frenyó István fogja vezetni, és a lelki vezető Bolba Márta lesz. A feladatkörök ismertetése után eldöntöttük, hogy ki melyik előkészítő csapatba kerül: a kreatív, a spirituális, az operatív, a gazdasági vagy a marketing témájú feladatkört érzi leginkább a magáénak. Az est imádsággal zárult, áldást kérve Istentől az elkövetkező pár hónap munkájára.

A Napvető ifitábort július 28. – augusztus 3., a Napvető kölyöktábort augusztus 11-17. között tartjuk Piliscsabán a Béthel Evangélikus Missziói Otthonban. Honlapunk a  www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak a táborainkról, illetve az éppen aktuális általunk szervezett további programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001842182512

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI 17. Napvető táborának csapatépítő alkalma a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Deák téri Evangélikus Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!