Megtartotta vezetőségi ülését a Protestáns Egyházzenészek Európai Konferenciája

Megtartotta vezetőségi ülését a Protestáns Egyházzenészek Európai Konferenciája

Share this content.

Berlin – 2013. március 1-jén és 2-án tartotta vezetőségi ülését a Protestáns Egyházzenészek Európai Konferenciája (EKEK/ECPCM/CEMEP) Berlinben. A vezetőség egy-egy francia, lett, dán, holland, svájci német és magyar tagból áll. Magyar részről dr. Kinczler Zsuzsanna 2011 szeptembere óta tölti be ezt a tisztséget. Szöveg és fotó: dr. Kinczler Zsuzsanna

A tavaszonként megrendezett vezetőségi ülés legfontosabb feladata egyrészről az őszi konferenciára vagy országlátogatásra való visszatekintés (2012: Lausanne, CH), illetve előkészület a következő találkozóra (2013: Strasbourg, F). A visszatekintés jó lehetőséget kínál a tapasztalatok megvitatására, mérlegelésére, míg az előkészületek már a konkrét felkéréseket illetik, illetve minden egyéb szervezési kérdést. Munkánk során 2016-ig tudtunk előretekinteni. 2014 őszén Erdélyben lesz a találkozó, amelynek programja már szinte összeállt, majd a 2015-ös strasbourgi összejövetel után 2016-ban Dániába látogatunk.

Ilyenkor kerül sor a költségvetés elfogadására és az új költségvetés elkészítésére. A vezetőség kiemelten fontos célként határozta meg idén a tagegyházak, szervezetek, lelkészek és egyházzenészek tájékoztatását a szervezet munkájáról, valamint az új kapcsolatok keresését s a meglévők mind gondosabb ápolását.

2013 őszén Strasbourgban három új gyülekezeti énekeskönyv bemutatására kerül majd sor, hiszen ez év tavaszán közülük kettő (cseh és holland) már a gyülekezetek kezébe kerül, míg a harmadik, a lett gyülekezeti énekeskönyv szerkesztése épp befejezés előtt áll. Az elméleti és szervezési kérdések mellett sok éneklésre is sor kerül majd.

A vezetőségi ülést terített asztal melletti kötetlen beszélgetések egészítették ki, valamint J. S. Bach János-passiójának közös meghallgatása a berlini dómban.

Fontos volt újra megtapasztalni, hogy míg külső körülményeink, lehetőségeink olyan jelentős mértékben eltérőek, addig a különbözőség ellenére számtalan közös kérdés, probléma és öröm kapcsol minket össze a jelenleg inkább polarizálódó Európában.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!