Mik vagyunk, mivé kellene lennünk? – A Gerence-környéki evangélikus gyülekezetek találkoztak egymással

Mik vagyunk, mivé kellene lennünk? – A Gerence-környéki evangélikus gyülekezetek találkoztak egymással

Share this content.

Csikvánd – A Gerence a Marcal mintegy ötven kilométer hosszú mellékfolyója. A Bakonyban ered, és Malomsok mellett torkollik a Marcalba. A folyócska környékén élő három anyagyülekezet – Csikvánd, Malomsok és Takácsi – valamint a hozzájuk tartozó filiák elhatározták, hogy évente egy nyári vasárnapot együtt töltenek el istentiszteleti közösségben, majd kötetlen együttlétben. Az első gyülekezeti napra 2013. június 23-án Csikvándon találkozott a népes gyülekezet. Szöveg: Kovács László, fotó: Kovács Eszter és Kovács László

A templomban az úrvacsorai istentisztelet során élhettük át a Krisztussal és egymással való közösség áldását. Az igét meghívott vendégként Kovács László nemeskoltai lelkész hirdette. A kezdő oltári szolgálatban Bácsi János helyi lelkész is részt vett, a gyónási liturgiát Tóth Károly takácsi, az úrvacsorai liturgiát pedig Weltler Gábor malomsoki lelkész vezette.

Istentisztelet után a fölállított sátorban a házigazda csikvándiak szarvaspörkölttel és süteménnyel vendégeltek meg minket. A rövid sziesztát követően bemutatkozott a marcaltői Kmety György Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, ezután a malomsoki nyugdíjasklub énekkarának és a menyecskék kórusának műsora következett. A csikvándi Fehér Akác Kórus és Citerazenekar előadása és a takácsi Kenderszer Népdalkör éneklése és néptánca tette föl a koronát a délutáni kötetlen programra.

A gyülekezeti napot komoly, szívet, lelket és gondolatokat megmozgató fórumbeszélgetés zárta. Mészáros Tamás, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület felügyelője bevezető szavainak összefoglaló címe, egyszersmind a fórumbeszélgetés témája így hangzott: „Gyülekezeteink jövője, az egyház prioritásai. Mik vagyunk, mivé kellene lennünk?” A jelen lévő lelkészek és gyülekezeti tisztségviselők mellett megosztotta velünk véleményét és tapasztalatait Ittzés János nyugalmazott püspök is, aki megtisztelte jelenlétével a Gerence-környéki gyülekezetek első evangélikus találkozóját.

Köszönjük a csikvándi gyülekezetnek, hogy szeretettel és kiváló szervezéssel előkészített ünnepre hívtak minket! Jövőre a második, Gerence-környéki evangélikus gyülekezetek találkozóján találkozunk!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!