Minden kész – Október 30-án kezdődik az Egyházak Világtanácsának nagygyűlése Busanban

Minden kész – Október 30-án kezdődik az Egyházak Világtanácsának nagygyűlése Busanban

Share this content.

Busan – Dél-Koreában az utolsó simításokat végzik az Egyházak Világtanácsának (EVT, World Council of Churches, WCC) 10. nagygyűlése előtt. A helyi presbiteriánus egyház több mint 50 önkéntes gyűlt össze 2013. október 24. és 25. között, hogy összecsomagolják a delegációknak és más résztvevőknek szánt csomagokat. Forrás: WCC, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A csomagban a résztvevők megkapják a szükséges információs összeállítást, így az istentiszteletek, valamint bibliatanulmányok anyagait, a programfüzetet és információkat az EVT munkájáról. Több mint 3000 csomagot kellett az önkénteseknek összeállítaniuk. A korábbi konferenciát 2006-ban a brazíliai Porto Alegrében tartották és azóta számos esemény történt az egyházakat tömörítő szervezet életében. 

Az „Élet Istene, vezess minket igazságra és békére” című konferencia 2013. október 30-án kezdődik majd egy nyitó istentisztelettel, amelyen több mint ötezer ember fog részt venni, közöttük mintegy 2500 koreai. Az istentiszteletet az interneten is nyomon lehet követni majd ezen a live stream-en, amelyet a Christian Broadcast System nevű koreai keresztény tévétársaság sugároz majd.

Ezen a linken az EVT nagygyűlés számos alkalmát nyomon lehet majd követni. Az EVT hivatalos honlapján a oikoumene.org oldalon már most meg lehet nézni a programot, a legfrissebb információkat pedig a Twitteren is folyamatosan tudtunkra adják: @oikoumene@OlavTveit és @wcc2013 felhasználók alatt.

Az EVT Facebook eseményt is készített, amelyen szintén fontos információkat, cikkeket és linkeket lehet majd találni.

Official website of the WCC 10th Assembly

 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!