Műhelytitkok a készülő Luther rajzfilmről – Videó

Műhelytitkok a készülő Luther rajzfilmről – Videó

Share this content.

Szöveg: Galambos Ádám, videó: nava.hu
A műsorban betekintést nyerhetnek az animációs műhely életébe, megismerhetik a rajzfilmgyártás rejtelmeit, valamint részleteket is láthatnak a készülő filmből.

Az Evangélikus ifjúsági műsor legutóbbi adásában Fabiny Tamás evangélikus püspök és Richly Zsolt beszélt a készülő Luther rajzfilmről.

„Luther Márton élete dramaturgiai és történeti szempontból is olyan izgalmas anyagot jelent, mely megfilmesítésért kiált” – fogalmaz Fabiny Tamás, aki a műsorban arról is beszámol, hogy a némafilmek korától kezdve a televíziós sorozatokon keresztül a játékfilmekig menően sokféle formában filmvászonra került már a lutheri életút. Ami még nem történt meg, hogy animációs filmet készítettek volna róla.

„Már 1995-ben kitaláltam, hogy el kéne készíteni a rajzfilmet. Most azon dolgozunk, hogy a reformáció ötszáz éves évfordulójára elkészüljön a tizenkét részes sorozat” – fogalmaz Richly Zsolt rajzfilmrendező.

A Nagy László szerkesztésében bemutatott Evangélikus ifjúsági műsorban megismerhetik a rajzfilmrendező munkatársait, valamint megtudhatják, hogy a Lackfi János által írt szövegkönyvet hogyan dolgozzák fel az animációs szakemberek.

A Luther rajzfilmről a közeljövőben további érdekességeket is megtudhatnak, hiszen a szeptember 19-én megrendezésre kerülő Evangélikus Presbiterek Országos Találkozóján Fabiny Tamás és Richly Zsolt fog beszélgetni az első animációs Luther filmről.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!