Nagyköveti bemutatkozás

Nagyköveti bemutatkozás

Share this content.

Szöveg: Pap Kinga Marjatta, fotó: Balicza Máté
Budapest – 2014. október 9-én az Északi Püspöki Hivatal vendége volt a Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete, Lieselore Cyrus, aki júliusban érkezett hazánkba.

A szolgálatát megkezdő nagykövet Fabiny Tamás külügyekért felelős püspökkel és Cselovszkyné dr. Tarr Klárával, az Ökumenikus és Külügyi Osztály vezetőjével folytatott eszmecserét a magyarországi egyházak tevékenységéről, társadalmi szerepvállalásáról.

Az evangélikus hátterű diplomata a statisztikai és egyházszociológiai adatok felvázolása mellett tájékozódott az egyházi iskolák és a Roma Szakkollégium működéséről, valamint az állam és az egyház kapcsolatáról a rendszerváltás előtti és utáni időszakban. Az evangélikus egyház hagyományosan kiterjedt német kapcsolatrendszerének ápolása jegyében a nagykövetséggel az állami Reformáció Emlékbizottság keretében is keressük az együttműködés további lehetőségeit.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!