Namíbia egy magyar teológushallgató szemével | Életképek az Lutheránus Világszövetség Találkozójáról

Namíbia egy magyar teológushallgató szemével | Életképek az Lutheránus Világszövetség Találkozójáról

Share this content.

Forrás: Kötőszó
2017-ben Namíbiában rendezték meg a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) 12. nagygyűlését. Ott voltak a Magyarországi Evangélikus Egyház képviselőt is. Garai Szilvia LVSZ ifjúsági delegált, teológus-hallgató személyes beszámolóiból válogattunk, hogy kicsit közelebb kerüljünk a világméretű eseményhez és Namíbiához is.

Peele

Van Namíbiában egy őshonos fa, amit „tevetövis” vagy „zsiráftövis” fának hívnak. Ennek a termése kis tokokban van. A nagygyűlésen ilyeneket használtunk kajajegyként. Először fogalmam sem volt, mi lehet ez a túlméretezett babhoz hasonlító, bársonyos valami, úgyhogy megkérdeztem a recepciós lányt. Ő azt mondta, nem tudja, mi az angol neve, de az anyanyelvén peele-nek (a kiejtése valami olyasmi, hogy pei-le) hívják, és a kecskék szeretik. Most ilyen kis virtuális peele-ken szeretnék megörökíteni pár élményt, eseményt, benyomást, amit az elmúlt hetekben megéltem. Ha tényleg mindent leírok, lehet, hogy a végén egy egész fányi adag összegyűlik.

 

A cikk teljes terjedelmében a kotoszo.blog.hu oldalon olvasható el.

 

Címkék: LVSZ -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!