Nehézségei ellenére is gazdag év volt

Nehézségei ellenére is gazdag év volt

Share this content.

Szöveg: Vitális Judit / Evangélikus.hu; fotó: Märcz Samu
A találkozások útján tud kiteljesedni az egyház küldetése – hirdeti a Magyarországi Evangélikus Egyház elmúlt egy évét összefoglaló kisfilm. A templomok küszöbön álló újranyitására is időzített videó egyfelől látványvilágával visszautal arra, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta sok minden az online térben tudott csak megvalósulni, másfelől pedig annak reményét is kifejezi, hogy hamarosan újra meg lehet élni a közösséget.

Csak látszólag volt a szokásosnál csendesebb időszak a Magyarországi Evangélikus Egyház életében az elmúlt egy év. Ugyan a templomok sokszor zárva voltak a pandémia miatt, a kapuk mögött mégis lázas munka folyt azért, hogy a koronavírus-járvány ellenére továbbra is hangozzon az Ige. A különböző szolgálati területek, munkaágak a maguk lehetőségei szerint tettek meg mindent a rájuk bízottakért – és köszönték a kitartást, a helytállást azoknak, akik a frontvonalban küzdöttek/küzdenek a covidos betegekért.

Az elmúlt egy év sajtómegjelenéseire épülő kisfilmmel erre a rendkívül helyzetre akartak visszatekinteni a készítők. Sorjáznak a képek és felvételek, amelyek online istentiszteleteket, kreatív gyermek-bibliaórát, balkonénekléseket, kórházakban, diakóniai intézményekben dolgozókat ajándékkal meglepő alkalmakat örökítettek meg.

A múlt felelevenítése után pedig már a jelen kerül előtérbe: a videó végén lévő feliratok arra utalnak, hogy a templomok május eleji nyitása hamarosan módot ad a találkozások, a közösség újbóli megélésére is. A kisfilm egyúttal a MEE idei 1 százalékos kampányának is a része.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!