A nemzetközi konfirmációs kutatás munkacsoportja ülésezett Bécsben

A nemzetközi konfirmációs kutatás munkacsoportja ülésezett Bécsben

Share this content.

Bécs – 30.000 konfirmandus korú töltötte ki a nemzetközi konfirmációs kutatás első két felmérését 2012/13-ban. Ez a szám azt jelenti, hogy 30.000 fiatal válaszolt Európa-szerte ugyanazokra a kérdésekre a konfirmációval, a hitükkel és az egyház iránti elkötelezettségükkel kapcsolatban. Ebben a létszámban vannak benne a magyarországi evangélikus, református és metodista fiatalok is, akik kitöltötték gyülekezeteikben a konfirmációs kérdőívet. Szöveg: Pángyánszky Ágnes

A Friedrich Schweitzer tübingeni gyakorlati teológiai professzor által szervezett kutatás a konfirmáció aktuális kérdéseit és szociológiai mutatóit vizsgálja ebben a több évig tartó felmérésben. A kutatás célja, hogy az egyházak számára visszajelzés érkezzen a konfirmáció mai helyzetéről, kihívásairól, jövőképéről és aktuális kérdéseiről. 

A most befejeződött Bécsben tartott konzultáció folytatása egy finnországi konferencia lesz, amelyben már a kutatás legfrissebb eredményei is hallhatóak lesznek. Magyarországot 4 fő képviseli a nemzetközi kutatócsoportban: dr. Siba Balázs, református egyetemi adjunktus, Hámori Ádám református főiskolai tanársegéd, Rozs-Nagy Szilvia, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának hittanreferense és Pángyánszky Ágnes evangélikus lelkész.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!