Nyolcvan éves a Kapernaum

Nyolcvan éves a Kapernaum

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet
Gyenesdiás – Fennállásának nyolcvanadik évfordulóját ünnepelte 2014. június 21-én a gyenesdiási Kapernaum. A jelenleg konferencia-központként és szeretetotthonként működő evangélikus intézmény áldásokban gazdag múltjáról kétnapos programmal emlékeztek meg.

Az első nap kezdetén Smidéliusz Zoltán esperes megáldotta az újonnan épült pihenőteraszt és sportpályát, ahol ezután egész napos focibajnokság vette kezdetét.

Szombaton ünnepi istentisztelet keretében adtak hálát az egybegyűltek mindazért, amivel Isten a Kapernaumon keresztül sokakakt megajándékozott. Minderre dr. Fabiny Tamás püspök igehirdetésében is rámutatott, Mk 2,1-12 alapján párhuzamot vonva a Genezáreti-tó partján fekvő település és a Balaton-parti Kapernaum között.

A jubileum alkalmából megjelent ünnepi kiadványnak szintén a diakóniáért (is) felelős püspök írta az előszavát, amelyet az Evangélikus Élet Égtájoló rovatában (2014. 06. 29.) olvashatnak el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!