ORA ET LABORA: Imádság árvíz idején

ORA ET LABORA: Imádság árvíz idején

Share this content.

Az Északi Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalának munkatársai nevében dr. Fabiny Tamás püspök tette közzé az alábbi imádságot. „Az ora et labora jegyében legyünk jelen a veszélyeztetettek és bajbajutottak között, nemcsak kampányszerűen, hanem akkor is, amikor a média figyelme már lankad, ám még sok segítő kézre és támogató imádságra van szükség” – buzdított a püspök. Szöveg: evangelikus.hu

Imádság árvíz idején

Mennyei Atyánk! 

Számtalanszor kell átélnünk, mennyire kicsinyek és kiszolgáltatottak vagyunk. 

Most, árvizek idején, a nemrég még nyugodtan hömpölygő folyók megfékezhetetlen előretörését kell megtapasztalnunk. Félünk, mert érezzük: védtelenek vagyunk a természet erőivel szemben. 

Félünk, mert oly sokszor voltunk már veszteségekkel és áldozatokkal járó tragédiák részesei. Félünk, ha nem Rád tekintünk. 

Most azért kérünk, mutasd meg arcodat a baj közepette, és a ne adj erőnkön felüli megpróbáltatást.  

Segíts, hogy a zsoltárossal együtt mi is így tudjunk könyörögni: „Hozzád imádkozzék minden hívő, amíg megtalálhat. Ha nagy vizek áradnak is, nem érik el őt.” 

Tégy minket eszközeiddé, hogy önzetlenül, jókor és jó helyen vigyük a vigasztaló szavakat és kétkezi segítő munkánkat a rászorulóknak. Különösen is imádkozunk az idősekért, a gyermekekért a várandós édesanyákért és a betegekért. 

Küldd minél több imádkozva zsákoló és lapátoló hívedet a gátakra, és fakassz imára minden segítő szándékú embert. 

Köszönjük, hogy a hivatásosok és önkéntesek összefogásának nagyszerű példáit láthatjuk ezekben a napokban. Köszönjük, hogy a nemes célt szolgáló összefogás erejét Te megáldod és tovább erősíted. Így kérjük a Te egységet teremtő kegyelmedet egyházunkra és hazánkra.  

Kérünk, értesd meg velünk akaratodat a kihívások és tragédiák idején, hogy a Te nevedet tudjuk dicsőíteni, és hogy mindinkább hozzád ragaszkodjunk. Mert hisszük, hogy Te semmilyen körülmények között el nem hagyod el a hozzád menekülőt.

Ámen

Címkék: imádság - árvíz -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!