Orbán Viktor az Egyházak Világtanácsának főtitkárával tárgyalt

Orbán Viktor az Egyházak Világtanácsának főtitkárával tárgyalt

Share this content.

Budapest – Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel hivatalában fogadta Olav Fykse Tveitet, az Egyházak Világtanácsa főtitkárát, Steinbach Józsefet, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnökét és Fischl Vilmost, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkárát – tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t. Forrás: MTI, fotó: Miniszterelnökség, MTI

A megbeszélésen – amelyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is – szót váltottak az európai kereszténység értékalapú felelősségvállalásának lehetőségéről, a nemzetközi keresztény szolidaritásról, kiemelt figyelemmel a fenyegetett keresztény közösségekre – közölte Havasi Bertalan.
Hozzátette: a főtitkár az Egyházak Világtanácsa és a nemzetállamok közötti együttműködésről számolt be. A felek méltatták a vallások közötti párbeszédet. A miniszterelnök hangsúlyozta a magyar kormány elkötelezettségét az emberi méltóság védelmében – olvasható a sajtófőnök tájékoztatásában.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!