Ordinációs előkészítőt tartottak három lelkészjelöltnek

Ordinációs előkészítőt tartottak három lelkészjelöltnek

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron
Budapest – Az északi egyházkerületben 2014 nyarán három ordinálásra kerül sor. Dr. Fabiny Tamás püspök június 2-án fél napos konzultációra hívta a lelkészjelölteket (Bajnóczi Márió, Molnár Lilla, Andrejek Judit) a Püspöki Hivatalba, hogy lelkészi szolgálatuk megkezdése előtt közösen csendesedjenek el. A lelki tartalom mellett gyakorlati tudnivalókról is beszélgettek a jelenlévők. Az együttléten Cserhátiné Szabó Izabella püspök-helyettes is részt vett.

A konzultáción a három lelkészjelölt kezébe vehette a teológiára jelentkezéskor írt motivációs leveleket. Ennek jegyében beszélgettek az elhívási történetükről, a szolgálatba indulás előtti érzéseikről. 

A Magyarországi Evangélikus Egyház törvényei szerint a teológiai és gyakorlati évek sikeres lezárása után ordinálható (avatható fel) a lelkészjelölt. Ennek jegyében kerül sor az ünnepi istentiszteletre az illetékes püspök, esperes és a Hittudományi Egyetemet képviselő lelkész szolgálatával, a küldő gyülekezet templomában.

Ordinációs időpontok 2014-ben:

  • Bajnóczi Márió – Budavár, 2014. június 20. 16.30 (hatodév eltöltése: vanyarci gyülekezet, Szabó András esperes mentorságával)

  • Molnár Lilla – Bér, 2014. június 22. 16.00 (hatodév eltöltése: budahegyvidéki gyülekezet, Keczkó Pál mentorságával)

  • Andrejek Judit – Nyírtelek, 2014. június 29. 14.00 (hatodév eltöltése: muraszombati gyülekezet)

A beosztott lelkészként induló fiatalok egyelőre még nem tudták meg püspöküktől, hol is kezdik meg szolgálatukat. Hamarosan ez is kiderül.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!