Országos bibliavetélkedőt tartottak fogvatartottaknak

Országos bibliavetélkedőt tartottak fogvatartottaknak

Share this content.

Budapest – Idén is advent első vasárnapjának délutánján kezdődött meg a fogvatartottak számára kiírt, már-már hagyományosnak tekinthető országos bibliaverseny. 2012. december 2-án a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete szervezésében és a börtönlelkészek hathatós és áldozatos munkájának köszönhetően 1114 fő fogvatartott kezdte meg a feladatlapok kitöltését az ország 27 börtönében. Forrás: Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete, szöveg: Roszík Gábor

A börtönlelkészek döntése alapján 2012-ben két könyvből kellett a fogvatartottaknak készülniük: az 51-75. Zsoltárból, illetve a Márk írása szerinti evangéliumból: másfél óra alatt kellett a 20-20 kérdésre a megfelelő választ megjelölni.

Csóti András vezérőrnagy úr, a Büntetés-végrehajtás mb. Országos Parancsnoka engedélye alapján komoly tétje is volt a vetélkedőnek: intézetenként az első öt helyezett parancsnoki hatáskörben jutalomban részesül, mely lehet akár plusz beszélő, plusz csomag, dicséret, vagy fegyelmi eltörlése.

Bízunk benne, hogy a felkészülés időszaka alatt a fogvatartottak saját életükkel kapcsolatosan is választ, iránymutatást, erőt és biztatást találtak a Biblia lapjain keresztül.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!