Országos német prezentációs versenynek adott otthont a Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Országos német prezentációs versenynek adott otthont a Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Share this content.

Budapest – A Deák Téri Evangélikus Gimnázium minden évben megrendezi az idegen nyelvi prezentációs versenyt. A hagyománnyá vált nemes vetélkedés egyik évben angol, másik évben német nyelven zajlik. Az idei évben a német nyelvi prezentációk, illetve az azokat elkészítő és előadó diákok versenyeztek. Szöveg:

Cselovszky Ferenc Deák téri lelkész német nyelven tartott áhítata után Urbán Ágnes idegen- és nemzetiségi nyelvi tantárgygondozó nyitotta meg a versenynapot. 7 iskolából 18 diák mutatta be munkáját. A hallgatóságot a többi versenyző, a rendező iskola némettanárai, a 11 kísérőtanár és a 3 zsűritag (Cselovszkyné Tarr Klára külügyi osztályvezető, Gudrun Kirchknopf az Élő Nyelvek Szemináriuma vizsgáztató tanára és Szabó Eszter német-angol szakos egyetemi hallgató) alkotta. Örömmel nyugtázhatták mindannyian, hogy a diákok magas szinten beszélik a német nyelvet, jól kezelik a technikai eszközöket és előadókészségük is kiváló. 

Gion Marianna, a rendező gimnázium német munkaközösségének vezetője mindenre gondolt, amikor megszervezte a versenyt. Minden résztvevő sikeres és emlékezetes napnak érezte a mait, és a támogatóknak (Magyarországi Evangélikus Egyház, Goethe Intézet, ECL nyelvvizsgaközpont, Osztrák Intézet, Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó, Hessky Regina szótárszerkesztő) köszönhetően senki sem ment üres kézzel haza. Nyelvi kurzus, nyelvvizsga-lehetőség, szótárak és nyelvkönyvek találtak gazdára.

Eredmények:

B1 kategória

I. Reményi Orsolya 9.o. Deák Téri Evangélikus Gimnázium Budapest

II. Somogyvári Júlia 9. o. Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium 

III.De Jaeger Maya 10. o. Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium Budapest

B2  kategória 

I. István Márton 11. o. Aszódi Petőfi Gimnázium

II. Szebik Borbála 10. o. Deák Téri Evangélikus Gimnázium, Budapest

III. megosztva

Horváth Péter 10.o. Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium, Sopron

Krassói Dalma 11. o. Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium, Budapest

Különdíj

Meisel Ádám 11. o Deák Téri Evangélikus Gimnázium, Budapest

C1 kategória

I. Jakab Anita 12. o. Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium, Sopron

II. Kovács Gerda 12. o. Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus, Gimnázium

III. Horváth Áron 9. o. Deák Téri Evangélikus Gimnázium, Budapest

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!