Példás párbeszéd Celldömölkön

Példás párbeszéd Celldömölkön

Share this content.

Forrás: vaol.hu, szöveg: Cseszkó Tamás
Celldömölk – A helyi történelmi egyházakképviselőivel kezdeményezett találkozót Ágh Péter országgyűlési képviselő, valamint Rozmán László, a Fidesz celldömölki polgármesterjelöltje. Soltész Miklós egyházügyekért felelős államtitkár is a városba látogatott.

Az evangélikus parókia adott helyet annak a találkozónak, amelyen a celldömölki történelmi egyházak vezetői vettek részt.

„Fontosnak tartom, hogy önök, akik mögött nagyszerű emberek állnak, folyamatosan hallassák a hangjukat, elmondják véleményüket, megosszák velünk kéréseiket” - mondta Rozmán László. Az összes helyi történelmi egyház vezetője jelen volt a találkozón: Kirner Zoltán plébános, Németh Tamás református lelkész, Koltay Jenő az alsósági katolikus templom esperes-plébánosa, valamint Kerekes Csaba az alsósági evangélikus gyülekezet lelkésze és Rác Dénes a celldömölki evangélikus gyülekezet lelkésze.

Celldömölkre látogatott Soltész Miklós is. A lelki vezetők bemutatták közösségeiket, majd számos ügyben tájékozódhattak az államtitkártól. Soltész Miklós megtekintette az evangélikus gyülekezeti házat és templomot, valamint a hamarosan újjászülető bencés kolostort.

„Fontos, hogy a gyülekezetek, az önkormányzatok és az állam közösen támogassák az egyházak fennmaradását, működését, hiszen azok az egyházi szerepen túl közösségépítő, oktató és szociális tevékenységet is ellátnak. Celldömölkön is példamutató módon teszik ezt” - emelte ki Soltész Miklós.

„A kormány 300 millió forinttal támogatja a bencés kolostor felújítását” - mondta Ágh Péter. Rozmán László bejelentette: megválasztását követően rendszeressé teszi a találkozókat, a különbözőtársadalmi szereplőkkel a munkavállalókon, a munkaadókon keresztül az egyházi szereplőkig, hiszenezek az egyeztetések viszik előre Celldömölköt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!