Papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet! – 32. Megálló interaktív istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet! – 32. Megálló interaktív istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Share this content.

Szöveg: Csercsa-Kincses Anita, fotó: Román Péter
Budapest – 2014. december 14-én vasárnap este immár 32. alkalommal vehettünk részt az ökumenikus Megálló interaktív istentiszteleten a KÖSZI lelkes fiataljainak szervezésében. A decemberi Megálló istentiszteletnek ezúttal kivételesen a Budapest-Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség adott otthont. Köszönjük nekik a meghívást és a kedves fogadtatást!

Az istentiszteletre hívogató plakáton a Mézga családból jól ismert „papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet” idézet volt látható. A negyedik parancsolatból kiindulva Bolba Márta, evangélikus lelkésznő beszélt nekünk többek között arról, hogy az első parancsolat, amihez ígéret is kapcsolódik, az, hogy tiszteljük szüleinket, és, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban.

Az igehirdetést  rendhagyó módon ezúttal nem a Köszi önkéntes dráma csoportja egészítette ki, hanem megismerkedhettünk a Józan Babák Klub Playback-színházával, akik amellett, hogy mélyítették, színesítették az istentiszteletet, az istentisztelet utáni szeretetvendégség ideje alatt is kedveskedtek nekünk rögtönzött jelenetekkel. Bízunk benne, hogy még sokszor láthatjuk őket!

Nehéz szavakba önteni, mennyire jól éreztük magunkat. Olyan jó megélni az egységet, a csodát, a találkozás örömét, amikor mindenki hozzá teszi a saját részét, és így egy csodálatos egységet kapunk. A közös éneklés, az úrvacsorai közösség megélése, a ima, az egymásra találás, a nevetések, a jelenetekben való önmagunkra ismerések úgy érzem, sokat hozzá tettek az Adventünk megéléséhez.

A januári Megálló ismét a Deák téren lesz január 18-án vasárnap 18:00-kor, a mottója pedig: Ölni és ölni hagyni! Gyertek, töltsük együtt a következőt is, ajándékozzuk meg egymást ismét a közösség élményével!

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló istentisztelet szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a HangszóRockzenekarnak vagy a Mentactordrámacsoportnak. E-mail címünk: koszi@koszi.net

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon:

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 32. Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Pesti Evangélikus Egyház – Deák Téri Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!