Pedagógus-továbbképzést indít az „Erkölcstan” tantárgy oktatására az Evangélikus Hittudományi Egyetem

Pedagógus-továbbképzést indít az „Erkölcstan” tantárgy oktatására az Evangélikus Hittudományi Egyetem

Share this content.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a 2013/2014-es tanévtől kezdődően kötelezően előírja az állami általános iskolák számára az „Erkölcstan” vagy a „Hit- és erkölcstan” órák megtartását. Ezen órák felmenő rendszerben kerülnek bevezetésre 2013. szeptemberében az 1. és 5. évfolyamokon kezdődően. Forrás: EHE

 

Míg a „Hit- és erkölcstan” órákat az egyházi felsőoktatási intézményekben képzett lelkészek és hittanárok tarthatják, addig az erkölcstan tantárgy oktatását azon tanítók és általános iskolai tanárok végezhetik, akik rendelkeznek a megfelelő végzettséggel és szakképzettséggel, vagy akik pedagógus-továbbképzés keretében elsajátították az erkölcstan oktatásához szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket.

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem az érdeklődésre való tekintettel 2013. május-június hónapjaiban újabb pedagógus-továbbképzéseket indít ezen a területen két csoportban:

·      Tanítók elméleti és módszertani felkészítése az erkölcstan oktatására”, mely képzésen az alsó tagozaton dolgozó tanítók kaphatnak elméleti és módszertani segítséget az Erkölcstan tantárgy tanításához. (Képzési költség: 30.000.- Ft)

·      „Általános iskolai tanárok felkészítése az „Erkölcstan” c. tantárgy 5–8. évfolyamokon történő oktatására”, mely képzés keretein belül az általános iskolai tanárok szerezhetik meg a tantárgy tanításához szükséges ismereteket és képesítést. (Képzési költség: 60.000.- Ft)

Mindkét képzés fő célja, hogy az elméleti ismeretek átadása mellett gyakorlatorientált, életszerű, a mindennapokban jól hasznosítható tudást adjon a résztvevőknek. A megszerzett ismereteket azonban nem csak az erkölcstan tantárgy oktatása során lehet hasznosítani, hanem az iskolai nevelés kérdéseiben, az osztályfőnöki órán, és egyéb iskolai programok szervezése során is segítséget adhat a tanítók és tanárok kezébe.

A képzések időpontjai, a tanfolyamok részletes programja, valamint a jelentkezés részletei a teol.lutheran.hu honlapon olvashatók. (Szükség esetén további információk Dr. Kodácsy-Simon Eszternél: eszter.simon@lutheran.hu)

A képzésre felekezeti hovatartozástól függetlenül fogadunk jelentkezőket.

A csoportok létszáma korlátozott, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében vesszük figyelembe.

Mindkét csoport legalább 10 fő jelentkező esetén indul.

Jelentkezési határidő: 2013. május 5.

Dr. Szabó Lajos, rektor

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!