Pethő Judit

Pethő Judit

Share this content.

Evangélikus lelkész, mentálhigiénés lelkigondozó

Evangélikus lelkész és mentálhigiénés lelkigondozó vagyok.  Amikor az utóbbi képzésre jártam, belecsöppentem abba, hogy ezt a lelki folyamatot velünk kezdték. Hatalmas utazásra hívtak, ahol elkezdett felszínre jönni, hogy mik is a saját életem traumái, törései, elfojtásai. Nem csak önmagam miatt vagyok ezért hálás, hanem azért is, mert belülről ismerhetem így az ódzkodást, hogy segítséget kérjek. A megrendülést, hogy (tudattalanul is) milyen örvénylő mélységekbe kerülhetek. A menekülni akarást, mert túl soknak tűnik az egész. De a reményt is, ami egyre jobban felcsillan a szembenézés és a feldolgozás nyomán. És a felszabadulás élményét, hogy mégsem nem kell minden terhet cipelnem. Van szabadítás.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!