Piliscsabai szolgálaton a KÖSZI önkéntesei – Fotókkal!

Piliscsabai szolgálaton a KÖSZI önkéntesei – Fotókkal!

Share this content.

Piliscsaba – 2013. március 23-án a Piliscsabai Evangélikus Egyházközség konferenciáján segédkezett a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért csapata. A Béthel Evangélikus Missziói Otthonba több család is érkezett egy meghitt közösségben eltöltendő szombati napra. Amíg a felnőttek beszélgetéseken vettek részt, a KÖSZI önkéntesei vigyáztak a gyermekeikre, illetve készültek nekik játékos programokkal. Személyes beszámoló! Szöveg: Harangozó Laura, kép: Verburg Bence

 

Három társammal együtt érkeztünk meg Piliscsabára, hogy szolgálatunkkal segítsük a helyi evangélikus gyülekezet programját, és a felnőttek zavartalanul vehessenek részt a konferencián, amíg mi vigyázunk a gyermekeikre. 2 kisfiúra és 4 kislányra kellett felügyelnünk, illetve nekik egy szórakoztató és kikapcsoló programmal előrukkolnunk, hogy számukra is élvezetes legyen a hétvégi nap.

A legtöbb gyerek ovis korosztályú volt, így kezdetnek bemutatkoztunk, majd próbáltuk kirakni együtt a neveinket fabetűkből, és meséket olvastunk. Miután sikerült kicsit jobban megismernünk egymást, és a legkisebbek is feloldódtak, közösségépítő játékokba fogtunk. Először az igen aranyos farkas nevű játékot játszottuk a gyerekekkel, amit ők igazán élveztek, lehetett kicsit szaladgálni, izgulni. Majd a népszerű „erre csörög a dió”-val folytattuk. A nagy játszás után egy kis uzsonnával, banánnal és nápolyival töltekeztünk fel. A nasit vidám, gitárral kísért éneklés követte, a gyerekek nagyon ügyesen és lelkesen énekelték és mutogatták a közkedvelt Kicsiny kis fényemmel és Pillangó ha lehetnék című gyermekdalokat.

Levezetés gyanánt egy nagy közös feladatot találtunk ki: egy magas tornyot építettünk közösen fakockákból. A kicsik nagyon komolyan vették a kihívást, és végül egy közel 2 méter magas építményt sikerült létrehoznunk közös erővel. Hatalmas élmény volt a gyerekekkel töltött pár játékos óra, mindannyiunkat feltöltött olyannyira, hogy alig akartak elengedni minket, és igazság szerint mi is szívesen maradtunk volna még.

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális, KÖSZI által szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról: 
Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001842182512

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com 

A KÖSZI által szervezett piliscsabai gyermekprogram a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Piliscsabai Evangélikus Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!