Prőhle Gergelyt az Olaszország Csillagrendje parancsnoki fokozatával tüntették ki

Prőhle Gergelyt az Olaszország Csillagrendje parancsnoki fokozatával tüntették ki

Share this content.

Forrás: MTI, kormany.hu. Fotó: Árvai Károly
Budapest – Az Olasz Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából Maria Assunta Accili nagykövet az Olaszország Csillagrendje parancsnoki fokozatával tüntette ki Prőhle Gergelyt, a Külügyminisztérium helyettes államtitkárát, a Magyarországi Evangélikus Egyházországos felügyelőjét.

A kitüntetés indoklásában a nagykövet kiemelte, hogy a helyettes államtitkár az elmúlt években sokat tett a kétoldalú kapcsolatok alakításáért, elsősorban a közelmúltban véget ért olasz – magyar kulturális évad szervezése és lebonyolítása során, valamint a Közép-Európai Kezdeményezés szervezetének megújításával a magyar elnökségi periódusban.

Prőhle Gergely a kitüntetést megköszönve kihangsúlyozta, hogy a kétoldalú kapcsolatok dinamizálása számokban is kifejezhetően pozitív hatást gyakorolt a gazdasági együttműködésre, örvendetesen nőtt a Magyarországra látogató olaszok száma.

A Közép-Európai Kezdeményezés pedig mindig is sokat köszönhetett Olaszország aktív részvételének, amihez – magyar kezdeményezésre – most már a visegrádi négyek munkája is hozzájárul.

A kulturális diplomácia eddig is fontos területe volt a Külügyminisztérium tevékenységének, s ez a jövőben még inkább így lesz.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!