Primabalerina tartott előadást a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumban

Primabalerina tartott előadást a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumban

Share this content.

Szöveg és fotó: Kákay István
Budapest – A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium vezetése komoly hangsúlyt fektet az intézményben tanuló gyermekek, diákok zenei műveltségének megalapozására és elmélyítésére 3-tól 20 éves korig. Így kapcsolódott be a Sztehlo a magyar állam által finanszírozott Opera Nagykövete programba is, melynek keretében operaénekesek tartottak népszerűsítő, ismeretterjesztő előadásokat mindhárom intézményegységben. 2015. január 19-én azonban első ízben nem énekművész, hanem balettművész, Végh Krisztina Harangozó-díjas, Kiváló- és Érdemes Művész látogatott a Sztehlo Gimnáziumba, és nyújtott betekintést a 11. évfolyam diákjainak a balettművészet múltjába, jelenébe és műhelytitkaiba.

Színes, változatos, filmbejátszásokkal gazdagon illusztrált előadásában bemutatta az európai klasszikus balett múltját, az újklasszikus balettet, (elsősorban Seregi László munkásságát), valamint a táncművészet humoros, groteszk oldalát is, mely a XX. század második felében szerzett híveket a balett műfajának.

A művésznő saját, csodálatos felvételeiből is bemutatott néhányat a diákoknak, akik érdeklődve figyelték a színvonalas, különlegesen érdekes előadást, melyből levonhatták azt a tanulságot, hogy komoly eredményt csak kitartó, áldozatos munkával lehet elérni.

A művésznő a következő napokban még kétszer látogat Pestszentlőrincre, és elhozza a balett jó hírét a többi évfolyamban tanuló sztehlós gimnazistának is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!