Protestáns egyházak: forduljunk szeretettel a cigányság felé!

Protestáns egyházak: forduljunk szeretettel a cigányság felé!

Share this content.

Budapest – A protestáns egyházak cigánymissziós vezetői április 8., a roma kultúra világnapja alkalmából arra kérnek mindenkit, forduljanak érdeklődéssel és szeretettel a cigányság felé. Forrás: MTI

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy „a kölcsönös elfogadás az a hozzáállás, amivel mindannyian hozzájárulhatunk a cigányság és a többségi társadalom feszültségeinek csökkentéséhez, az egymást gazdagító közös út megtalálásához".

Rámutattak: a református, evangélikus, baptista, metodista és pünkösdi egyházak cigánymissziós munkatársai nyitottan és szeretettel fordulnak a cigány nép felé, és erre bátorítanak mindenkit. 

„Hitünk közös alapján állva, azonos gondolkodásunkra építve fogtunk össze - többek között - azzal a céllal, hogy peremre szorult honfitársaink, a cigányok megsegítésére buzdítsuk a társadalmat" - fogalmaztak.

Mint írták, „valljuk, hogy a cigány nép egyenlő a többi néppel", amelyhez egyenlő félként kell odafordulni. Megemlítették, hogy ennek jegyében hozták létre a Tükör című, a magyarországi protestáns cigánymissziók negyedévente megjelenő lapját, amelyet a Cigány Módszertani és Kutató Központ ad ki, és amelyben a különböző keresztény felekezetek azonos területen szolgáló missziói most először mutatják be egységesen álláspontjukat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!