Quo vadis? Merre tartasz? – 22. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Quo vadis? Merre tartasz? – 22. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Share this content.

Budapest – A január szürke ködébe burkolózva, mindennapos mókuskerekünkben forogva 2014. január 19-én vasárnap kaptunk egy ajándék-estét. Egy estét, amelyen bátorításra, útmutató világosságra, melegségre és békességre leltünk, mert naponta zötykölődő élet-villamosunk kicsit Megállóra talált Isten közelségében a Deák téri evangélikus templomban. A Megálló interaktív istentiszteletet már 22. alkalommal rendezte meg a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért szervezőcsapata, amelyen ezúttal Szántó Enikő evangélikus lelkész prédikált. Szöveg: Pellionisz Petra, fotó: Hanny Zsófia

A KÖSZI-sek nagy szeretettel fogadták a régi és új betérőket: azokat, akik immáron rendszeres vendégekké váltak, és azokat, akik hirtelen ötlettől vezérelve tértek be az utcáról. Az este még a megszokottnál is inkább útmutató világosságot gyújthatott szívünkben, hiszen Quo vadis? Merre tartasz? címmel arra keresett választ, vajon merre, s hogyan érdemes életünk fonalát gombolyítani.

Isten igéje, Szántó Enikő prédikációja, a Benkóczy Péter által koordinált Mentactor drámacsoport játéka és a Makó Béla által vezetett Hangszórock zenekar dallamai arra mutattak rá, hogy utunkat az Úrra hagyva (Zsolt 37,5) bizalommal és önbizalommal, szabadon és boldogan élhetjük meg napjainkat bízva abban, hogy Ő egyengeti utunkat számunkra áldást hozó terve szerint. 

Az alkalom interaktivitását most is a résztvevők megszólítása és hozzászólásaiknak az istentisztelet folyamába való bevonása adta, sőt arra is megkértük őket, hogy elegyedjenek szóba, és ismerkedjenek meg a padban mellettük ülő, még ismeretlen fiatalokkal is. Az istentisztelet végeztével sem maradtak magukra a résztvevők, hiszen mint annyiszor, most is szeretetvendégséggel és baráti közösséggel vártuk őket. 

Nagyszerű érzés megfigyelni, hogyan válnak rendszeres vendégekké az egykor csak betérők, hogyan ismerjük meg őket egyre közelebbről, és hogyan csatlakoznak többen a szervezőcsapathoz. Így, ebben a szerető, ismerős közegben még nagyobb élmény egy közös körben venni magunkhoz Krisztus testét és vérét, és egyre nyíltabban tudunk beszélni az istentiszteletek mindenkori témájáról. Hálás köszönettel tartozunk a szolgálattevőknek, és az alkalmat főszervezőként koordináló Halász Endrének a szervezésért.  

A következő Megálló istentisztelet 2014. február 16-án lesz a Deák téri evangélikus templomban. Mottója: „Éltető illúziók”, témája pedig az illúziók lesz. Igét hirdet: Mézes Zsolt evangélikus lelkész.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a Hangszórock zenekarnak vagy a Mentactor drámacsoportnak.  E-mail címünk: koszi@koszi.net

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon:  http://www.facebook.com/keresztenyonkentesek

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com 

A KÖSZI által szervezett 22. Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Pesti Evangélikus Egyház – Deák Téri Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!