Reformáció az oktatásban 2015. – Fenntartás, megújítás, szolgálat és szolgáltatás az evangélikus köznevelési rendszerben

Reformáció az oktatásban 2015. – Fenntartás, megújítás, szolgálat és szolgáltatás az evangélikus köznevelési rendszerben

Share this content.

Forrás: evangelikusoktatas.hu, szöveg: Tarjánné Sólyom Ildikó
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház sikeres pályázatott nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, az egyházak köznevelési feladatainak támogatását célzó felhívásra. A TÁMOP-3.1.17-15-2015-0011 projekt a Széchényi 2020 program keretében valósul meg.

A vissza nem térítendő 170,36 millió forint európai uniós támogatás segítségével a Magyarországi Evangélikus Egyház által fenntartott köznevelési intézményekben folyó szakmai munka hatékonyságát növelő beruházások valósulnak meg.

A fejlesztés során kialakításra kerül egy új átfogó fenntartói és irányítási, illetve minőségirányítási rendszer. Emellett új pedagógiai módszerek alkalmazásával megerősödik a szakmai hálózatosodás és a tudástranszfer, fejlődik a pedagógiai-szakmai szolgáltatások minősége és kapacitása, javulnak működési feltételei és bővülnek funkciói.

A projekt során létrejövő fejlesztések eredményeként 43 intézményben egységesedik az intézményi munka, több, mint 250 főt képzésbe, továbbképzésbe vonunk, és nem utolsó sorban létrejön egy egységes fenntartói stratégia. A fejlesztések eredményei nem csupán az intézményeket, hanem az ott tanulókat, szüleiket, testvéreiket, valamint felsőoktatási intézményeinket is érintik.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. november 30.

A projektről bővebb információt az evangelikusoktatas.hu oldalon olvashatnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!