Rendkívüli eredmények a korosztályos kajak-kenu világbajnokságról

Rendkívüli eredmények a korosztályos kajak-kenu világbajnokságról

Share this content.

Szöveg: Német Judit
Szarvas – A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai idén is nagy sikereket értek el a Portugáliában, Montemor-o-Velho-ban megrendezett korosztályos világbajnokságon.

Sok szarvasi és békésszentandrási szív vert hevesebben a megszokottnál múlt szombaton és vasárnap: a Portugáliában, Montemor-o-Velho-ban megrendezett korosztályos világbajnokságot számos szurkoló követte nagy figyelemmel.

Nem voltunk ezzel másképpen mi vajdások sem, tanárok és diákok egyaránt ökölbe szorított kézzel ültünk a számítógépek előtt és szurkoltunk egykori és jelenlegi tanítványainknak, osztálytársainknak, barátainknak. A szarvasi kontingenst négy nagyon tehetséges fiatal képviselte hatalmas sikerrel: Homonnai Lucaaki bár nem iskolánk tanulója, de nagyon büszkék vagyunk rá is – 200 és 500 méteren is aranyat nyert egyéniben; Kuli István, a Vajda 11. J osztályos tanulója, aki 200 m egyéniben lett világbajnok; Bodonyi Dóra, aki U23-as egyéni aranyat nyert 500 méteren, ugyanezen a távon négyesben pedig bronzzal gazdagodott; és nem utolsó sorban Bogár Gábor, aki nagyon kevés különbséggel lett ezüstérmes 1000 m-en a négyes tagjaként, és bronzérmet szerzett ugyanezen a távon egyéniben. Gábor és Dóra osztálytársakként végeztek a gimnáziumban 2012-ben.

Köztudott, hogy Szarvason és környékén nagyon nagy hagyománya és múltja van a kajak-kenu sportnak, az egyesületekből sok (vajdás) fiatal (is) versenyez mind országos, mind nemzetközi szinten. Az edzők folyamatosan keresik és – szerencsére – találják meg a tehetséges fiatalokat, akiket azután még nagyobb célok elérésére ösztönöznek, láthatóan sikerrel. A kemény munka meghozza gyümölcsét: ennek lehettünk tanúi a hétvégén is.

Magyarország mind junior, mind U23-as szinten kimagaslóan teljesített a vb-n, vezetve mindkét éremtáblázatot. Összességében 18 érmet szerezve megmutatta, hogy ebben a sportágban még sokáig ott lesznek versenyzői az elitben. Mi mindenesetre továbbra is szurkolunk!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!