A sivatagban folyókat fakasztok... – Imanap Józsefvárosban

A sivatagban folyókat fakasztok... – Imanap Józsefvárosban

Share this content.

Budapest – A Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség volt a házigazdája az idei női világimanapnak 2014. március 6-án. Szöveg és fotó: Gombkötő Beáta

A sivatagban folyókat fakasztok... (Ézs 43,18-19)

„Az alkalmat a felekezeti elfoglaltságokhoz igazodva egy nappal előrébb hoztuk, és torkos csütörtök lévén a megjelent nőtestvérek ehhez méltó mennyiségű és ízű étellel készültek az alkalmat lezáró szeretetvendégségre” - számolt be szerkesztőségünkhöz eljuttatott cikkében a józsefvárosi helyettes lelkész, aki Románné Bolba Márta szülési szabadsága alatt végzi majd a gyülekezeti munkát.

„Több józsefvárosi gyülekezet női képviselője dolgozott azon, hogy az Egyiptomból érkező liturgiát megfelelő módon használjuk fel és adjuk át a népes gyülekezetnek. A nők kiszolgáltatott helyzetétől kezdve a kopt ortodox egyház bemutatásáig, folyamatosan »folyt és áradt« bennünk az élő víz, amelyet Jézus ígért a samáriai asszonynak. Az alkalomról minden felekezettől sok-sok hálás visszajelzést kaptunk, amelyek szerint nemcsak mi, hanem a Szentlélek is jelen volt és dolgozott közöttünk. Így a József utcai baptista gyülekezet, a Nap utcai baptista gyülekezet, a Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség, a Józsefvárosi Református Egyházközség, a Budapest-Józsefváros - Szent József plébánia, a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség és a Szlovák Ajkú Evangélikus Egyházközség egy helyen és időben részesülhetett Isten áldásában, formabontó módon az Üllői úti evangélikus templom oltárterében, Krisztussal egységben” - írta Gombkötő Beáta.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!