Soltvadkert: Negyvenhét óvodás nevezett a Dal Napja versenyre

Soltvadkert: Negyvenhét óvodás nevezett a Dal Napja versenyre

Share this content.

Soltvadkert – Negyvenhét óvodás nevezett a Dal Napja versenyre. A díjakat a zsűri elnöke, Katona Klári adta át a tehetséges gyerekeknek. Forrás: baon.hu, szöveg: Barta Zsolt, fotó: vadkertiovi.lutheran.hu

A Soltvadkerti Evangélikus Óvoda rendezte meg A Dal Napját a Találkozások Házában. Nyolc térségbeli óvodából 47 gyermek nevezett.
A zsűri elnök Katona Klári popénekes volt. A művésznő mellett Huszák Zsolt, a Magyar Evangélikus Egyház zenei referense, Péczka Lászlóné óvónő, és Homoki Pál lelkész alkotta a zsűrit. A fellépőket és a vendégeket Lakatosné Hachbold Éva óvodai intézményvezető köszöntötte. Az óvodások fellépését a szülők is végig követhették, a verseny végén nem helyezéssel, hanem egyéni minősítéssel értékelték a kicsinyeket, a díjakat a zsűri elnök adta át.

Katona Klárihoz közel áll a legkisebbek korosztálya, annak ellenére, hogy a sikereit mint könnyűzenei sztár aratta. Írt neki slágereket Demjén Rózsi, Presser Gábor, Szakcsi Lakatos Béla és Babos Gyula. Tizenkét nagysikerű album, számos kislemez és CD mellett óvodásoknak szóló gyermekdalokból összeállított CD-ket jelentetett meg. Emellett Kész szavak címmel zenekönyvet adott ki hangoskönyv melléklettel.

A zsűri elismerései

A jövő reménysége: Tóth Anna (Soltvadkert, Arany János úti Óvoda), Révész Csongor (Soltvadkert, Evangélikus Egyházi Óvoda).
Kimelet dícséret szólistáknak:
Szekér Vivien (Soltvadkert, Bocskai úti Óvoda), Révész Kolos (Soltvadkert, Evangélikus Egyházi Óvoda), Kuncz Hanna (Soltvadkert, Evangélikus Egyházi Óvoda), Monostori Zsófia (Kiskőrös,Batthyány úti Óvoda), Pálinkás Petra (Kiskőrös, Batthyány úti Óvoda), Szentgyörgyi Anna (Kiskőrös, „Harangvirág” Evangélikus Egyházi Óvoda), Boros Katalin (Kiskőrös, Mohácsi úti Óvoda).

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!