Szélrózsa-találkozó 2014: „Új útra találás! Szabadulj FEL!” – Áhítat

Szélrózsa-találkozó 2014: „Új útra találás! Szabadulj FEL!” – Áhítat

Share this content.

Videó: Győri András Timótheus, fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Soltvadkert – 2014. július 18-án reggel az Evangélikus Külmissziói Egyesület szervezésében zajlott az áhítat. Igét hirdetett Grendorf Péter lelkész, zenélt az Agapé, a Boyzless Voice és a Nairobi Girls. Alapige: „Miért is nincs szárnyam, mint a galambnak, hogy elrepülhetnék, és nyugton lehetnék?” (Zsolt 55,7)

„Új útra találás! Szabadulj FEL!”

Aki ebben a zsoltárban imádkozik, szárnyalni akar. Mert nyugalmat akar, szabadságot akar, új lehetőséget akar, de valami mégsem engedi, hogy felemelkedjen, felülemelkedjen. A gravitáció, a múlt, a rosszdöntések, az erőszakos emberek, akik az életére törnek. Elérkezett a határaihoz, Istenhez kiált. Van egyáltalán út felfelé? Egy ember elindul Afrikából. Útközben találkozik valakivel, látszólag nem történik semmi, és minden megváltozik az életében. Mert világossá válik számára: CSAK EGY ÚT VAN FELFELÉ! A körülményei nem változnak, a helyzete sem, de megjelenik egy új szempont az életében, egy olyan viszony, ami mindent újösszefüggésbe helyez. Mert elfogadja az Isten válaszát, ami nem valamiféle recept, nem egy elsajátítandó módszer, még csak nem is egy tanítás. Hanem egy személy, és a vele való kapcsolat. Ma is csak egy út van felfelé!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!