Színültig tele – A Szélrózsa-utótalálkozó előestéjén jártunk

Színültig tele – A Szélrózsa-utótalálkozó előestéjén jártunk

Share this content.

Budapest – A Szélrózsa-utótalálkozó szervezői a távolról érkezettek számára már 2013. február 15-én, pénteken estétől programokat kínáltak a Rózsák terei evangélikus kollégiumban. Szöveg és fotó: Koczor Kinga

Fanatikusok ezek az evangélikusok – mondta az egyik ismerősöm, amikor meséltem neki, hogy a Szélrózsa-utótalálkozó előestéjére készülök. Szerencsére valóban csupa fanatikussal találkoztam a Rózsák terei kollégiumban – valószínűleg ennek köszönhető, hogy a kezdeti nehézségek senkit sem riasztottak el. A nagyterem helyett ugyanis a programot az alagsori tornateremben kellett megkezdeni, egy edzőgép és néhány bordásfal között. A kényelem viszont aligha számít, amikor a rég nem látott barátokkal való találkozással van tele a szívünk.

Mesterházy Balázs Szélrózsa-atya köszöntése után taizéi áhítatra csendesedtünk el mintegy ötvenen – kőszegiek, szegediek, kaposváriak, soproniak, debreceniek, békéscsabaiak, albertirsaiak, budapestiek. Már ismert és új dallamok segítségével hangolódtunk össze, és imádsággal készültünk a másnapi találkozóra. 
 
A csendességet jókedvű játék követte. A feladatokat a Magyarország, szeretlek! kvíz alapján alkotta meg Csadó Balázs és Pongrácz Máté játékvezető lelkészek. A Szélrózsával, a Balatonnal, az egyházzal és a Bibliával kapcsolatos kérdések váltották egymást, miközben egyéni csúcsok is születtek: egy játékos az összes prófétát, egy másik hét magyar reformátort sorolt fel. 
 
A békéscsabai fiúkból álló együttes, az Anonimouse fokozta a hangulatot a legmodernebb slágerektől a korálfeldolgozásokig terjedő repertoárjával. A koncertre természetesen nemcsak a kollégiumban éjszakázók, hanem a budapestiek közül is többen kíváncsiak voltak. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!