A szíriai menekültek befogadását sürgeti az Európai Egyházak Konferenciája

A szíriai menekültek befogadását sürgeti az Európai Egyházak Konferenciája

Share this content.

Genf – Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) főleg a szíriai polgárháborúval összefüggésben arra kérte az európai kormányokat, hogy engedjenek be minél több menekültet saját országukba – jelentette a Christian Today című brit lap. Forrás: MTI

A szíriai konfliktus kezdete óta mintegy hatmillió szíriai kényszerült otthona elhagyására, közülük azonban csak mintegy 2,2 millió talált menedéket a környező országokban: Libanonban, Jordániában, Irakban és Afrika északi részén.

A külföldre jutó szíriai menekültek közül az európai országokban - főleg Svédországban és Németországban - eddig körülbelül 53 ezren nyújtottak be letelepedési kérelmet, de a CEC szerint az európai uniós tagországok befogadóképessége ennél jóval nagyobb, a szíriaiak által megcélzott afrikai és ázsiai országok erőforrásai azonban kezdenek kimerülni.

„A szíriai konfliktus több mint két éve tart, és a régióban egy nyomasztó humanitárius válság is kibontakozóban van, miután a menekülteknek nap mint nap meg kell küzdeniük a legalapvetőbb ellátásért, a menedékért, a vízért, az egészségügyi szolgáltatásért és az alapszintű oktatásért” - áll a CEC hétfőn kiadott közleményében.

https://www.christiantoday.com/article/europe.urged.to.shelter.more.syrian.refugees/34979.htm

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!