Szövetségnek tartjuk a házasságot, nem szerződésnek! – Szerelmes ötpróbát tartottak Győrben

Szövetségnek tartjuk a házasságot, nem szerződésnek! – Szerelmes ötpróbát tartottak Győrben

Share this content.

Szöveg: Szabó György, fotó: gyor.egyhazmegye.hu
Győr – A profitorientált „Valentin” nap ellensúlyozására szerették volna felhívni a figyelmet a szerelmes ötpróba szervezői Győrben, a házasság hete rendezvénysorozat egyik programján. Állításuk szerint nem a pénz alapú ajándékvásárlási őrületen van a hangsúly a házaspárok kapcsolatában, hanem az Isten áldásával és az önzetlen, krisztusi szereteten működő házaspári kapcsolaton múlik a családok élete.

„Szokták mondani, hogy a szerelem a fény az ember életében. A liberális világ hozzáteszi, hogy a házasság pedig a villanyszámla azért a fényért. Mint minden jól működő házasság bizonyítja, hogy nem ez a számla, hanem ha a párok egyenként is vállalják a karbantartás feladatát, akkor a szerelem is mindig megújítható, felfrissíthető” - vallja Szabó György korábbi Nyugati (dunántúli) Evangélikus Egyházkerületi felügyelő. 

„A liberális világ szerződést akar látni a házasságban, mi pedig szövetségnek tartjuk azt. Ez utóbbi a jóban, rosszban egymás mellett való kitartást jelenti. A liberális világ azt mondja, hogy válságban vannak a házasságok, mi azt mondjuk, hogy aki így gondolkodik, az megkérdőjelezi az emberiség jövőjét. Hiszen a társadalom legkisebb egységének minőségi élete, ha jó, akkor az kihat az egész társadalomra és az is jóvá válik.”

Szabó György és felesége, Bea már többszerelmi kalandtúra, ötpróba résztvevőiként, szervezőiként tapasztalják, hogy láthatóan jól érezik magukat a házaspárok a próbák alatt és utána, sokan rájöttek, hogy a „mókuskerék világban” meg szabad állni, egymással szabad és kell törődni, szabad egymást szeretni és kötelességünk, hogy a gyermekeink, valamint a világ felé is ezt jelezzük.

„Ezek az élmények és jó példák továbbadása reményeink szerint nem esik nehezére a résztvevőknek, kívánjuk mindenkinek, hogy ezt minél többször és minél hosszabb ideig megtapasztalja” - vallották az idei ötpróba után.

A szerelmes ötpróbát idén számos szervezet és vállalkozás is támogatta, hiszen a Győri Katolikus Egyházmegye, személyesen pedig dr. Pápai Lajos püspök, a Bergmann cukrászda, a bowling- és az asztalitenisz pályát biztosító cég, a hétfőtől péntekig tartó előadás sorozat előadói, a bencés templomban a párok megáldásában közreműködők, a tombola tárgyakat biztosítók, a záró istentiszteletet biztosító újvárosiak, a kedvezményes gyertyafényes vacsoráknak helyet adó vendéglátók mind-mind arról gondoskodtak, hogy az idei rendezvény valóban sikeres legyen.

A házasság hete győri programsorozatának egyik kiemelt napja volt február 14-e, amikor a győri bencés templomba betérő minden betérő házaspár áldást kaphatott református, evangélikus és katolikus lelkészek révén, majd 18 órától a Klastrom Klubban folytatódtak az események. Elsőként a január 27. és február 12. között lezajlott szerelmes ötpróba sorsolására került sor. Az értékes nyeremények mind gazdára találtak, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum által felajánlott fődíjat Bóka Zsolt és felesége, Göndör Éva nyerte. Ezután vidám népzenei táncház következett Józsa Zoltán és felesége, Bánki Zsuzsanna vezetésével, az élő zenével kísért mulatság pedig kicsit és nagyot egyaránt megmozgatott.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!