Születésnapi köszöntőt tartottak lelkészüknek az ajkai evangélikus gyülekezetben

Születésnapi köszöntőt tartottak lelkészüknek az ajkai evangélikus gyülekezetben

Share this content.

Szöveg és fotó: Schvarczkopf Anita
Ajka – Az ajkai gyülekezet teljes titoktartásban szervezte meg lelkészének, Vajda Istvánnak születésnapi köszöntőjét. 2015. június 7-én, az istentisztelet végén Szűcs Ferenc felügyelő lépett az oltár elé és köszöntötte a 65. születésnapját ünneplő lelkészt.

Ünnepi beszédében a felügyelő kiemelte, hogy a tisztelendő úr ajkai szolgálata óta - immár 16 éve - tartó gyülekezet iránti hűségét és szeretetét, majd átnyújtotta a presbitérium ajándékát. Ezután a padragkúti, az öcsi fília , a devecseri szórványgyülekezet képviselői és a gyülekezet tagjai is ajándékokkal, virágokkal és kedves szavakkal fejezték ki jókívánságaikat .

A hittanos gyermekek nevében Darvas Georgina, Kulcsár Csilla és Schvarczkopf Mónika verssel, Schvarczkopf Kinga és Kulcsár Eszter furulyaszóval köszöntötték a tiszteletest.

A Vajda Ivett, Vajda Ráhel, Vajda Johanna, Szenes Tamás, Kövesi Péter fiatal felnőttekből álló, erre az alkalomra alakult kórus Strang Zsanett fuvola kíséretével az Áldjon meg téged az Úr és az Úrnak terve van veled kezdetű keresztény dalokkal tették meghitté az ünnepséget.

Kulcsárné Horváth Gabriella versben elmondott szívhez szóló jókívánságai után a család által készített zenés, fényképes diavetítésben idézték fel az elmúlt 65 évet. Vajda István meghatottan köszönte meg a gyülekezetnek a személye iránti megbecsülést, szeretetet és az értékes ajándékokat. Köszönetképpen zenei ember lévén, trombitával kísérte kedves énekét a Jézus boldogságom, közeledbe vágyom kezdetű evangélikus éneket.

Az istentiszteletet követően a gyülekezet átvonult a közösségi terembe, ahol a terített asztalok mellett nyílott lehetőség a személyes köszöntésekre, testvéri beszélgetésekre.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!