Szeretetvendégséget tartottak Csikvándon

Szeretetvendégséget tartottak Csikvándon

Share this content.

A szokásos őszi szeretetvendégségen 2012. november 25-én vasárnap délután találkoztak a falu evangélikusai és a gecsei és szerecsenyi gyülekezetek tagjai. Ez az alkalom mindig fontos esemény egyházközségünk életében. Ebben az évben Csikvánd vendégszerető közössége fogadta a pesthidegkúti gyülekezet énekkarát és lelkészét, Fodor Viktort. Hamar kiderült, hogy kevés lesz a 80 ülőhely, hiszen száznál is többen voltunk együtt. Szöveg: Bácsi János

A szeretetvendégség elején a csikvándi énekkar népdalokkal alapozta meg a délután hangulatát. Ezután Fodor Viktor lelkész a vasárnap igéje alapján tartott áhítatot. Majd a csikvándi gyerekek az új egyházi esztendő küszöbén adventi verseket mondtak el. A gyerekek után a pesthidegkútiak kórusának előadásában egyházi dallamokat hallhattunk, a vendéglátó közösség nagy tetszésére.

Bácsi János helyi lelkész előadásában adventről, az adventi szokásokról szólt. Ehhez kapcsolódva Kalmár Ede gecsei gondnok előadásában a néhai lovászpatonai evangélikus lelkésznek, Szalay Mihálynak még nem publikált, Szeretnék című megható verse hangzott el.

A kötött programot a csikvándi énekkar népdalokkal zárta. A sütemények és a tea mellett még sokáig beszélgettek a vendéglátók és a vendégek. Már ezen a délutánon elhatározták, hogy máskor is szívesen találkoznának egymással. Örömmel várjuk a viszontlátás alkalmait!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!