Szeretsz-e engem? – Másoddiplomás lelkészi specializáció szakos hallgatók tanévkezdő csendesnapja

Szeretsz-e engem? – Másoddiplomás lelkészi specializáció szakos hallgatók tanévkezdő csendesnapja

Share this content.

Szöveg és fotó: Pángyánszky Ágnes
Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológia mesterszakos, lelkészi specializáció hallgatói a lelkészi hivatásra fókuszáló csendesnappal kezdték a 2019/20-as tanév tanulmányait. Az újonnan induló képzésben a hallgatók munka és család mellett készülnek a lelkészi hivatásra, kihasználva minden olyan lehetőséget, amelyben az elméleti tanulmányok mellett a gyakorlat és a hivatásra való készülés megvalósulhat.

A csendesnap előadását Szabó András, a Nógrádi Evangélikus Egyházmegye esperese tartotta „Szeretsz-e engem?” címmel. Előadásában az egyházi szolgálat alapjairól, az evangélikus lelkész hivatásáról és küldetéséről beszélt Isten és Krisztus szeretete, az emberek szeretete és az egyház szeretete alapján. A hallgatók az előadás után a képzéshez kapcsolódó gyakorlati feladatokról tájékozódhattak. A csendesnapot imaközösség zárta, amelyben együtt tapasztalhatták meg, mit jelent az emberi életút során Isten kegyelmét, hívását és szeretetét megélni, és az Ő követésére vállalkozni.

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem a 2019-es évben indította egyetemi alapdiplomával már rendelkezők számára a teológia mesterszakos lelkészi specializációt levelező tanrendben. A nyelvi és a részismereti képzés után a hallgatók 4 féléves lelkészi mesterszakot végezhetnek el a teológus mesterszak egyik specializációjaként. A képzésre a következő jelentkezési időpont 2019 ősze lesz, melyről az érdeklődők az egyetem honlapján tájékozódhatnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!