Huszonöt éve segíti az alkoholizmus rabságából szabadulni vágyókat a Kékkereszt szombathelyi csoportja

Huszonöt éve segíti az alkoholizmus rabságából szabadulni vágyókat a Kékkereszt szombathelyi csoportja

Share this content.

Forrás: MTI, fotó: illusztráció
Szombathely – Huszonöt év alatt több száz alkoholizmussal küzdő, az alkohol rabságából szabadulni vágyó embert fogadott be a Magyar Kékkereszt Egyesület szombathelyi csoportja, hogy „a hit erejével és a közösség támogatásával” megváltoztassa, helyes irányba fordítsa életüket.

Gombás Istvánné, a szombathelyi Kékkereszt egyik alapítója és első vezetője az MTI-nek elmondta: jubileumi találkozójukra, amelyet szombaton tartanak a Kálvária templom oratóriumában, meghívták a már szenvedélybetegségüktől „szabadultakat”, volt csoporttagokat, egykori munkatársakat és azokat a papokat, világi személyeket is, akik segítették vagy éppen most is segítik a munkájukat.

A találkozó délelőtt fél tízkor ökumenikus istentisztelettel kezdődik, amelyen Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész hirdet igét, ezt követően pedig Némethné Balog Katalin, a Magyar Kékkereszt Egyesület és a Református Iszákosmentő Misszió vezetője tart előadást a nemzetközi Kékkereszt mozgalomról, annak magyarországi történetéről.

A Magyar Kékkereszt Egyesület célja az alkoholizmusban és más szenvedélybetegségben szenvedők, lelki és testi gyógyulást keresők segítése a hit által, Isten szabadító erejét kérve. A civil szervezet a szenvedélybetegségek megelőzése, terjedésének megakadályozása, a szenvedélybetegek gyógyítása területén is vállal feladatokat, nyári táborokat, ifjúsági csoportokat szervez és működtet, valamint utógondozásba, rehabilitációba is bekapcsolódik. Jelenleg 48 helyi utógondozó csoportjuk működik országszerte.

A Magyar Kékkereszt Egyesület a Református Iszákosmentő Misszióval közösen a Komárom-Esztergom megyei Dömösön alkohológiai szakintézetet tart fenn, amelybe az ország bármely pontjáról önként, de kórházi beutalóval jelenkezhetnek a gyógyulni vágyók.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!