Szombathelyen a szabadságharc jegyében: Huszártoborzót tartottak a Vasi Skanzenben

Szombathelyen a szabadságharc jegyében: Huszártoborzót tartottak a Vasi Skanzenben

Share this content.

Szombathely – A március tizenötödikei ünnepi programok bevezetőjeként rendeztek huszártoborzót pénteken a Vasi Skanzenben. A hagyományos program jó ideje szenvedett már az időjárás szeszélyei miatt, ezért nagy öröm volt látni a ragyogó napsütésben, a felhőtlen tavaszi délutánon, milyen sokan látogattak ki a szabadtéri, elsősorban gyerekeknek szánt programra. A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola diákjai műsort is adtak. Forrás: vaskarika.hu

Óvodás-, iskoláscsoportok, és kisebb-nagyobb családok tették próbára ügyességüket, tudásukat, hogy eredményesen teljesítsék a huszárpróbát. A feladatokat több állomás érintésével kellett végrehajtani, majd részt venni a huszáravatáson. Az avatási ceremónián az ifjú huszárjelöltek előbb megtanulták a köszönést, a tisztelgést, majd átvehették a csákót, amiben a holnapi felvonulásra is várják őket. A feladatok között szerepelt célbadobás, kardforgatás, dobolás, versmondás, zsákban futás, lovaglás. 

Az érdeklődőket táncos fellépők szórakoztatták, végül az összeverbuvált csapat a lovashuszárok felvezetésével vonult végig a falumúzeum utcáin. Aki eljött, igazán emlékezetes délutánt tölthetett a huszárok társaságában.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!