Tóparti szárnyalás a KÖSZI-vel (is) a Szélrózsán

Tóparti szárnyalás a KÖSZI-vel (is) a Szélrózsán

Share this content.

Szöveg: Halász Endre, kép: Hanny Zsófia
Soltvadkert – A 2014 július 16-20-ig tartó tizedik Szélrózsát csodálatos helyszínen, a soltvadkerti tó partján rendezték meg, így a fürdőzés és a vízibiciklizés volt a főtevékenység a programok között. Fürödtünk reggel, délután, éjfélkor, csak villámláskor parancsolták ki az embereket a vízből. A strandolás önmagában is nagyon élvezetessé tette volna a fesztivált, de a Szélrózsa természetesen nem elsősorban erről szólt. A szervezők több hónapos munkájának köszönhetően egymást érték az érdekes programok, esténként pedig jobbnál jobb koncerteken bulizhattunk.

A fesztivál szerda délután istentisztelettel kezdődött, vasárnap istentisztelettel zárult, és minden reggel és este volt egy-egy áhítat, a Szárnyalás témaköréhez kapcsolódva. Pontosabban, szombat este hét áhítat volt egy időben: Tamás Mise, Taizé áhítat, erdélyiek áhítata, Retró áhítat, Evangelizáció, Diakónia áhítat és a Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében. Itt Kovács Viktor volt az igehirdető, és tetteink következményeiről beszélt. A Megálló istentiszteletek védjegyének számító drámai jelenet vége közös szárnyalás, az istentisztelet vége nagy, közös éneklés volt.

Közös éneklésből a koncerteken sem volt hiány. Számtalan zenekar lépett fel, az Agapétól a ZöldGombig a Magashegyi Underground, a Takáts Eszter Beat Band, az OchoMacho és a Vodku, de nagy bulit csapott többek között a Kowalsky meg a Vega, a M.Is.K.A. és a Shamrock is.

Aki nem a koncerteket hallgatta vagy nem fürdőzött, nagyon sok sátor sok és változatos programja között választhatott. Volt program az óvodásoknak, a kamaszokkal az Ifisziget foglalkozott, a nosztalgiázni vágyók pedig a Retró sátorban teljesíthettek a korábbi Szélrózsák témáival kapcsolatos feladatokat. Természetesen nagyon sok előadás és beszélgetés foglalkozott a Bibliával, de voltak színházi előadások, éjjeli beszélgetések többek között Harry Potter és a kereszténység kapcsolatáról, és zumbatanítás is.

Sajnos nem jutottunk el mindenhova, ahova szerettünk volna, de ennek örömteli oka volt: a Lehetőségek Piacán a KÖSZI, a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért is bemutatkozhatott. Sokan jöttek oda hozzánk az önkéntességről beszélgetni, önismereti teszteket kitölteni, bibliai témájú Memory-t játszani, bibliaismerettel és általános műveltséggel kapcsolatos kvízkérdésekre válaszolni, vagy egyszerűen csak rajzolgatni. Beszéltünk a táborainkról és az egyéb programjainkról, a csendesnapokról, a Megállókról és a Hangra Banda jótékonysági koncertsorozatról, amelynek bevételéből rászoruló gyerekeket táboroztatunk. A KÖSZI tagjai közül többen segítettek más szervezeteknek is, volt aki az Ifiszigeten foglalkozott a kamaszokkal, mások pedig az El Mondo kávéházban szolgálta fel a reggelente sokak számára nélkülözhetetlen kávét.

Jó volt ezt az öt napot barátokkal tölteni, együtt vízibiciklizni, együtt csápolni a koncerteken, együtt énekelni esténként és együtt megszervezni egy istentiszteletet. Remélem két év múlva újra ott leszünk!

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.
Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:
Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek
Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!