Több evangélikus templomot is felújítanak a Rábaközben

Több evangélikus templomot is felújítanak a Rábaközben

Share this content.

Rábcakapi – Tárnokrét – Több evangélikus templomot is felújítanak a Rábaközben. A tárnokréti már elkészült, most a rábcakapi templomon dolgoznak a szakemberek. A munkálatokra az egyházközség pályázaton nyert majdnem 20 millió forintot. Forrás: o2hir.hu, szerkesztő: Kovács Gergely, operatőr: Horváth Csaba, vágó: Závori Zsolt

Munkások dolgoznak a rábcakapi evangélikus templomon. Ahogy a képen is látszik, a több mint 120 éves épület, nincs túl jó állapotban. Most egy pályázatnak köszönhetően, a templom kívülről teljesen megújul. A falon jelenleg, egy 15 évvel ezelőtti, nem megfelelően kivitelezett felújítás nyomai láthatók. – Mondja Tubán József, lelkész.

Sok helyen a téglákat is tönkretette a víz és a só. A szakembereknek ezeket a részeket újra kell majd építeniük és csak ezután következhet a szigetelés. Ha a munkálatok a terv szerint haladnak, akkor egy éven belül, a rábcakapi templom is a tárnokrétihez hasonlóan nézhet majd ki. Ez az épület most készült el, felszentelését 2013. november 10-én tartják. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!