Több ezer nélkülöző család jut jó minőségű ruhához – 40 000 ruhaadomány gyűlt össze a legnagyobb hazai jótékonysági ruhagyűjtő akcióban

Több ezer nélkülöző család jut jó minőségű ruhához – 40 000 ruhaadomány gyűlt össze a legnagyobb hazai jótékonysági ruhagyűjtő akcióban

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Meglepetésszerű rekorddal, 40.000 ruhaadománnyal zárult a Premier Outlet április 26-án indult jótékonysági felhívása. A felajánlott ruhák, cipők, kiegészítők több ezer gyermeknek, családnak segítenek jó minőségű öltözethez jutni. A ruhadarabokat az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el országszerte azokhoz, akik súlyos nélkülözésben élnek. Ez az Európai Unió statisztikai központjának (Eurostat) legfrissebb adatai szerint a magyar lakosság mintegy 26%-át jelenti. Forrás: segelyszervezet.hu

A ruhadarabokat az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el országszerte azokhoz, akik súlyos nélkülözésben élnek. A ruhákkal teli csomagokat az Adok-Kapok Napok jótékonysági program zárásaként Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója vette át Imre Csabától, a Premier Outlet, Center igazgatójától.

Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az átadáson kiemelte: „Nemcsak a ruhák tavalyi rekordot is túlszárnyaló mennyisége nagy öröm, de az is hogy az emberek jól használható, minőségi ruhadarabjaiktól váltak meg, hogy segíthessenek. Ezért kijelenthető, hogy a gyűjtés mellett a társadalmi szemléletformálás terén is egyre fontosabbá válik ez az összefogás.”

Az Outlet munkatársai és a Segélyszervezet önkéntesei április 26. és május 11. között fogadták a ruhaadományokat a Premier Outlet egyik üzlethelyiségében kialakított Adománygyűjtő pontban. A jótékonysági felhívásban hangsúlyozták, hogy jó minőségű és tiszta ruhadarabokat várnak, amelyek bármilyen munkahelyi és szociális helyzetben bátran viselhetők. Az adományok ugyanis súlyosan nélkülöző családokhoz jutnak el, akiknek a lakás fűtése vagy a megfelelő táplálkozás is gondot jelent, a ruha pedig már-már megfizethetetlen költség. Megdöbbentő, de a legutóbbi uniós felmérés szerint a magyar lakosság 26%-a ebbe a kategóriába tartozik.

„Idén másodszorra hirdettük meg az Adok-Kapok Napokat és most nem csak a vásárlóink válaszoltak a felhívásunkra, de kis- és nagyvállalatok, a sajtó képviselői és egyre több híresség is az ügyünk mellé állt. Ezt az összefogást nem tudom eléggé megköszönni.” – mondta el Imre Csaba.

A 2013-ban először megrendezett jótékonysági akció 18 000 adományt vonzott, így az ország legnagyobb ilyen típusú akciójává vált. 2014-ben több mint kétszer annyi, összesen 40 000 adomány érkezett.

Háttér:

A Premier Outlet 2013-ban nagyszabású összefogást kezdeményezett, hogy segítsen azoknak, akik ma Magyarországon a legnehezebb körülmények között élnek. Az Ökumenikus Segélyszervezet szakmai együttműködésével meghirdették az Az Adok-Kapok Napok jótékonysági ruhagyűjtő akciót, melynek keretében tavaly közel 18 000 jó minőségű ruhadarabot adományoztak a látogatók az Outletnek, így a kezdeményezés az ország legnagyobb ilyen típusú akciójává vált.

Az adományokat a segélyszervezet átmeneti otthonokba, menedékházakba, családsegítő központokba és melegedőkbe juttatta el. Így olyan gyermekek, családok, rászorulók részesültek az adományból, akik már jó hosszú ideje, vagy éppen egy közelmúltban történt krízishelyzet miatt nem engedhetik meg maguknak azt, hogy megfelelő ruhában, cipőben nézhessenek szembe a mindennapok kihívásaival. A kedvezményezettek között többen is voltak, akiknek csak ez az aprónak tűnő segítség kellett ahhoz, hogy magabiztosan mehessenek iskolába, állásinterjúra vagy egyáltalán közösségbe. Az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője, Lehel László példaértékűnek nevezte a gyűjtést, az Outlet pedig kedvezményes vásárlásra jogosító kuponokkal köszönte meg az adományozóknak a segítséget.

2013-ban, az első alkalommal megrendezett jótékonysági akcióhoz rögtön több híresség is csatlakozott. A háziasszonyi szerepet vállaló Orosz Barbara mellett Keveházi Krisztina, Sütő Enikő és Tatár Csilla is átnézte a gardróbját és olyan ruhákat adományozott az akciónak, amelyeket bármely lány, asszony örömmel hordana. Idén az elkötelezett társadalmi szerepvállalásáról híres, szépséges színésznő Dobó Kata vállalta a kampány képviseletét, de adományozott Dombóvári Vanda, Tatár Csilla és férje, Gönczi Gábor is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!